Annie Haver har skrevet den mest leste kronikken på forskning.no i året som gikk.

De mest leste kronikkene i 2019

Kronikker blir godt lest på forskning.no. Her er det aller mest populære meningsstoffet fra 2019.

1. Ledere som ikke forstår betydningen av følelser bør få alarmklokkene til å ringe

I verste fall spiller lederen russisk rulett med medarbeidernes helse. Det skriver Annie Haver fra Universitetet i Stavanger i den mest leste kronikken på forskning.no i 2019.

2. Foreldre forstår ikke hvorfor barna deres blir tatt fra dem

Selv om de samarbeider med barnevernet, strever de med å forstå hvorfor de skal gjøre det barnevernet ber dem om å gjøre. Les kronikken av Ellen Syrstad fra Vid Vitenskapelige høyskole i Oslo.

3. Ikke la deg lure til å jobbe etter fylte 70 år

Arbeidstakere som har fylt 70 år, har ingen rett på sykepenger – verken fra arbeidsgiver eller fra NAV. De kan derfor heller ikke bruke egenmelding etter loven. En kronikk av Esben Esther Pirelli Benestad på Universitetet i Agder.

4. Oversettelser av Trumps kontroversielle uttalelser speiler norske avisers politiske ståsted

Sa USAs president Donald Trump at han kunne gripe tak i kvinners underliv, eller at han kunne klå dem i skrittet? Det diskuterer Hege Oddan Kalland og Annjo Greenaal i den fjerde mest leste kronikken på forskning.no i 2019.

5. Vi trenger kyndig og nøktern formidling av statistikk

Den som har en historie å fortelle i mediene, kan lett la seg rive med av spennende tall, mener Jon Strype, Marthe Lefsaker Sakrisvold og Gunnar Thomassen fra Politihøgskolen.

6. Forebyggende hjemmebesøk er forbeholdt de færreste eldre

Det er lagt opp til at eldre skal bo lengre hjemme – dette ønsker også de fleste eldre selv. Likevel er det bare et fåtall som får offentlige tilbud om forebyggende hjemmebesøk, og innholdet i tjenesten er høyst tilfeldig. En kronikk av Mette Tøien fra Universitetet i Sørøst-Norge.

7. Derfor er det så vanskelig å få hjelp hos psykolog

Når spesialistene i psykiatrien må velge ut de personene som har mest utbytte av behandling, blir mange avvist. Det skriver Marit Nymoen fra Helse Fonna HF.

8. Helsefarlig myte om kjøtt og jernmangel

Vegetarianere og veganere, som det blir stadig flere av, risikerer å bli avfeid med argumenter som «du spiser jo ikke kjøtt, klart får du jernmangel». En kronikk av Nina Johansen og Tanja Kalchenko fra Hepla.

9. Barn med autisme søker seg mot ikke-sosiale stimuli

Når barn med autisme fikk velge mellom film av mennesker og dyr eller film av abstrakte mønstre, valgte de det siste. Det kan vi lære mye av. Kronikk av Svein Eikeseth på OsloMet.

10. Hvorfor er det ingen som bryr seg om dyrevelferd hos rensefisk?

Årlig settes det ut flere titalls millioner rensefisk i norske oppdrettsanlegg. De fleste dør av sykdom eller blir spist. Hvorfor snakker ingen om denne dyretragedien? Spør Tor Atle Mo fra Norsk institutt for naturforskning og Trygve T. Poppe fra NMBU Veterinærhøgskolen.

Powered by Labrador CMS