Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen vil kreve at alle universiteter og høyskoler i løpet av to år innfører en merittordning som verdsetter gode undervisere.

Røe Isaksen vil at gode undervisere anerkjennes

Innen to år må alle universiteter og høyskoler ha på plass en merittordning som verdsetter gode undervisere, krever kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

26.1 2017 15:18

Fredag legger han fram den lenge bebudede stortingsmeldingen om kvalitet i høyere utdanning.

– Der vil vi kreve at alle universiteter og høyskoler i løpet av to år innfører en merittordning som verdsetter gode undervisere, skriver Røe Isaksen i et innlegg i nettavisen Khrono torsdag.

Forskningsleder Vilde Hoff Bernstrøm ved Arbeidsforskningsinstituttet har advart mot bruk av lønn for å motivere gode undervisere.

– Det tyder på at vi ikke har kommunisert hensikten med en meritteringsordning godt nok. Vi tror ikke at gode undervisere først og fremst motiveres av høyere lønn. Mye viktigere er den anerkjennelsen de får fra kolleger og studenter, skriver Røe Isaksen.

Han vil gjøre det like gjevt å være en fremragende underviser som en fremragende forsker. Samtidig er lønn viktig, understreker han.

– Lønn er et av de tydeligste virkemidlene en arbeidsgiver har for å gi anerkjennelse, heter det i innlegget.