Ann-Cecilie Larsen er en av flere norske forskere som har fått tildelt midler fra Det europeiske forskningsrådet ERC, som finansierer forskere med særlig gode prosjekter og som har begynt eller er godt i gang med forskningskarrieren. ERC-vinneren er fotografert sammen med CACTUS, måleinstrumentet ved Oslo Syklotronlaboratorium. Blåfargen i håret er resultat av et veddemål med en amerikansk kollega om ERC-søknaden kom til å gå inn eller ikke. (Foto: Magne Guttormsen, Universitetet i Oslo)

Nytt fra akademia: Kan få rekordmange EU-midler

Tre norske forskningsprosjekter har fått millioner i årets tildeling av EUs forskningsråd, og har håp om minst ti tildelinger denne gangen. Det er i så fall rekord. 

Rekorden hittil var sju i 2012. Antall søknader videre til andre runde i år, totalt 22, er også ny rekord.

– Den forrige rekorden for norske søknader var 18. Det var i 2011. Men resultatet til slutt ble ikke så bra, siden bare fem fikk tildeling. I fjor gikk 16 videre til trinn 2 og fire fikk tildeling. I år har så langt fem av de 22 fått svar og tre er blitt innvilget finansiering fra det europeiske forskningsrådet ERC, sier Per Ivar Høvring. Han er Nasjonal kontaktperson for ERC i Norsk Forskningsråd.

ERC står for European Research Council.

– Antallet norske søknader som går videre til trinn 2, går langsomt oppover. Det betyr at norske søkere absolutt har mulighet til å nå opp i konkurransen om disse tildelingene. Vi ser gjerne at mange flere søker ERC, oppfordrer Høvring.

De tre norske som hittil har fått ERC-tildeling i år, er Ann-Cecilie Larsen fra Universitetet i Oslo, Nele Meckler, Universitetet i Bergen og Simen Kvaal, også Universitet i Oslo.

Les hele saken på Forskningsrådets nettsider. 

Powered by Labrador CMS