Gransker fiskens slim

Fiskeriforskning skal undersøke om dårlig vannmiljø svekker oppdrettsfiskens slimlag, og dermed øker risikoen for sykdom.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

- Slimlaget som ligger utenpå fiskens hud har blant annet en viktig funksjon som forsvar mot bakterier, virus, sopp og parasitter, sier forsker Unn Sørum.

Det er kjent at produksjonen av slim øker når fisken blir utsatt for giftige forbindelser, stress, infeksjoner og dårlig vannkvalitet, men man vet ikke om dette fører til dårligere kvalitet på slimet. Slimprøver fra fisk skal derfor analyseres i forhold til innholdet av viktige forsvarssystemer.

Hensikten er å avdekke mulige mekanismer som kan forklare redusert motstand mot sykdom hos fisk som oppdrettes i intensiv produksjon, noe som innebærer stor tetthet av fisk, tilsetning av oksygen og lavt vannforbruk.

Les mer

Om prosjektet Slimhinner og hud - fiskens førstelinjeforsvar

Powered by Labrador CMS