NIH heier på Paralympics!

8.9 2016 11:19
Fra åpningsseremonien i Rio. Foto: Getty Images

Etter en flott åpningsseremoni av de 15. Paralympiske sommerleker, skal de første norske utøverne i ilden i Rio.

Av: Kari Bø, rektor ved NIH

Imponerende 4342 deltakere fra ulike land inkludert et flyktningelag skal delta i en rekke idretter og i ulike klasser de neste 12 dagene. Norge stiller med en tropp på 25 utøvere og har mange medaljesjanser. Troppen ledes av tidligere NIH student Cato Zahl Pedersen som selv har 13 medaljer fra ulike vinter og sommer Paralympics. Som topptrenere og ledere finner vi også flere tidligere NIH studenter som bidrar med sin idrettsvitenskapelige kompetanse på et svært avansert nivå.

NIH er stolt av å ha hatt fokus på fysisk aktivitet og funksjonshemming (FAF) fra sin oppstart som vitenskapelig høgskole i 1968, og vårt ett- årige påbygningsstudium på dette viktige området startet opp i 1973. Fra i år har vi allokert 5 plasser fra FAF studiet til Bachelorstudiet Trening coaching og psykologi spesifikt rettet mot toppidrett. Disse studentene får nå en pangstart på sine studier ved å kunne følge med på Paralympics.

Verdiene som Paralympics bygger på er allmenne og har et budskap til alle: mot, besluttsomhet, inspirasjon og likeverd. I all vår utdanning ønsker vi å utdanne pedagoger og ledere som nettopp får frem disse kvalitetene hos alle som vil være fysisk aktive; om det er innen mosjon eller på høyt internasjonalt konkurransenivå.

Vi ser frem til spennende sendinger fra Rio og ønsker lykke til med konkurransene til utøvere, trenere og ledere.

Heia Norge!

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

NIH-bloggen

Siste blogger