Søndag, sol og en stakkars strømmåler

23.11 2015 17:13

Vi passerte 90 vest søndag! Og som seg hør og bør til sjøs blir viktige lengde og breddegrader feiret. I dette tilfellet med en fredelig søndagsettermiddag, sol, kaffe og kake. Bedre kan det virkelig ikke bli!

Solen skinner på 90 grader vest.
Litt dramatikk på forskningsfronten hadde vi dog: på "fordekket" står det montert en akustisk strømmåler, ca 2 m under havoverflaten. Dvs, den VAR to meter under havoverflaten da vi først monterte den. Så knakk festet etter to dager, og plutselig var den bare halvannen meter under havoverflaten.

Slik ruslet det og gikk i ca 2 uker, og dataene tikket inn på Nortek sine kontiki2-websider, men idag ble det for mye. Det smeller jo enormt kraftig i det fordekket, så nå knakk hele festet. Strømmåleren hang kun i tauene vi hadde sikret den med (tre, no less :) ). Så vi dro den opp, og jeg tenkte "dett var dett". Men her ombord er folket superdedikert til forskningen, så det ble straks utformet en plan for hvordan vi nå skal montere den stakkars måleren. Stay tuned :)

Fra forskingssjefens forskningsstasjon.

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Kon-Tiki 2