Presise målinger i høye bølger

19.11 2015 13:00

Så er onsdagen passert her ute på Stillehavet. På forskningsfronten har dagen vært dedikert til planktonmålinger og sensorkalibrering. Alt dette krever vann, filtrering, kjemikalier og presise målinger.

Så se for dere doktor Boris og meg, inne på dørken i kahytten, med reagensrør, pipetter, kvikksølv, vakumpumper, pinsetter og løvtynne filtre, i høye bølger, med seilfolket stadig stikkende hodet innenfor, spørrende: når skal jeg egentlig få komme til køya mi så jeg får en blund før vakta? Svetteføringen og blodtrykket kjempet definitivt om topplassering... Men vi kom i mål: nå er chlorofyll- og DNA-prøver behørig plassert i vår søte lille camping-fryseboks, mens plankton-, oxygen-, CO2-,  turbiditet-, og salinitet-prøver forvist til kassen under sengen min.

Forskingssjefen og flåtemaskoten i skjønn forening. Legg merke til oppbevaringen av flåtens egg, trygt plassert uten risiko for å bli knust.

Resten av dagen har jeg vært HELT utkjørt :) Hvis det bare ikke hadde vært så utrolig kaldt i lufta hadde jeg definitivt unnet meg et opphold i "spa-avdelingen" ( et lite hulrom på bakerste dekk,
mellom guarrabordene, der man kan senke sitt legeme uten frykt for hverken haier, hvaler eller fiskekroker på avveie. Det siste står forøvrig høyest på risiko-rangeringen her ombord).

Vi får håpe på varme imorgen!
 

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Kon-Tiki 2