Paris-avtale tuftet på forskning

14.12 2015 11:14

Det er snart jul, og jeg tenker at nå må det være lov å lene seg litt tilbake og rett og slett kose seg over at 1) det ble en avtale i Paris, og 2) at denne avtalen bærer tydelig preg av at nokså mange har lest og tatt hensyn til vitenskapelig dokumentasjon.

Disse årlige Conferences of the Parties går framover med mikroskritt, men her kan vi feire et virkelig steg.

Havet har fått mer enn nok CO2 allerede, skriver forskningssjef Cecilie Mauritzen.

Det vi ikke kan være fornøyd med er at havet og skogen skal stå for absorbsjon av menneskeskapte CO2- utslipp i andre halvdel av hundreåret. Det vil være bra for atmosfæren: ingen videre økning der, og dermed stagnerer temperaturøkningen.

Men det er jo absolutt ikke bra for havet - havet har fått mer enn nok CO2 allerede. Folkeopplysningen om havet må tydeligvis fortsette på nyåret :)

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Kon-Tiki 2