Halvveis til Påskeøya

30.11 2015 14:15

Om noen timer - fredag kveld her hos oss - er vi halvveis på ferden mot Påskeøya. Dette skal vi feire hele helgen: ikveld med pannekaker og muligens en flaske rødvin (første og siste i så tilfelle), imorgen med oppfylling av av matkassene (og det er godt for nå er de nokså skrinne...) og sermoniell vask og stell ombord, inkludert utsetting av de siste overflatedrifterne vi har igjen her på Rahiti.

Det blir helt sikkert en festmiddag da, kjenner vi Signe (stuert, proviantansvarlig, proff-seiler og muntrasjonsråd) rett. Og søndag, ja da MÅ vi jo få fisk. Tupac svømmer i fisk, her har vi fremdeles bare fått en (vi har fått mange til ripen, men vi mangler det siste lille knepet for å få dem ombord).

Det er kanskje ikke land i sikte, men å være halvveis til Påskeøya er verdt en feiring ombord Kon-Tiki 2.
Seilasen er tøff, tøffere enn de fleste ville trodd, og de som merker det mest, i tillegg til flåten selv, er de oseanografiske instrumentene som er montert under flåten.

Fremdeles tikker det meste inn, men jeg kan se at slitasjen og de evige bølgeslagene er i aller meste laget.

Instrumentene får juling av Stillehavets bølger.

CO2- målingene - med to forskjellige instrumenter - er de eneste som foreløpig har sagt takk for seg, så der har vi kun backup'en til backup'en igjen: nemlig manuelle vannprøver. Disse blandes meg HgCl2 for å bevares for hjemtransport. Både Kari (kapteinen) og Boris (doktoren) ser nokså skeptisk på meg når jeg tar fra kvikksølvet. Men vi er egentlig skjønt enige: alt for forskningen!

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Kon-Tiki 2