Fremme på Påskeøya!

18.12 2015 15:01

Rahiti Tane og Tupac Yupanqui er på vei inn mot Påskeøya. Lørdag taues vi inn til Hangaroa, og da er første del av Kon Tiki 2 ekspedisjonen over.

Kaptein og forskningssjef på Rahiti Tane.

Datainnsamlingen har vært formidabel: Tupac har tatt seg av plastikk-målingene, dypvannsmålingene og ekkolodd-data, mens vi på Rahiti har tatt oss av meteorologi, atmosfæremålinger, havklimadata (temperatur, CO2, pH og oksygen), havstrømmer, plankton og miljøgifter. Det blir trist å gå på land, men samtidig begynner en ny, vel så spennende fase: analyse og syntese.

Jeg gleder meg stort til å komme tilbake til skrivebordspulten og sette igang det arbeidet, og forventer et skred av publikasjoner sammen med partnerne og med studenter fra NTNU og UiO. Ekstra gøy for meg personlig er at jeg skal skifte jobb: på nyåret går jeg over til NIVA, som forskningssjef for vann & klima.

Cecilie Mauritzen har levert sin siste blogg for forskning.no, og starter i januar som forskningssjef ved NIVA.

Men Kon Tiki 2 ekspedisjonen er ikke over: ca. første nyttårsdag begynner de to flåtene på returen til Sør-Amerika. Forskningsprogrammet blir stort sett det samme, støttet av Kongsberg, Nortek, Sperre, Meteorologisk institutt, NOAA, NASA, NTNU og NIVA. Det blir Pedro de la Torre fra NTNU som seiler Chief Scientist på returen, og han vil kunne nås på samme epost som jeg hadde: science.kontiki2@myiridium.net.

Så vil jeg bare ønske god jul og takke for følget! Hilsen Cecilie

 

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Kon-Tiki 2