Bidrar til NASA-målinger

26.11 2015 13:55

Vi gleder oss over en ny værtype. Uheldigvis svakere vind, men heldigvis mer sol.

Rahiti Tane i solnedgang.

Faktisk så mye sol at vi fikk tatt fram enda et instrument fra kofferten, et som måler de optiske egenskapene til atmosfæren, en såkalt "Microtops". Denne har NASA bidratt med, for at vi skal delta i deres "Maritime Aerosol Network".

Slike instrumenter brukes av frivillige skip verden over for å få et globalt bilde av endringene i optisk dybde (mengde aerosoler, eller partikler) i atmosfæren over havet. Husk, slike partikler har, totalt sett, en avkjølende effekt på atmosfæren, men den regionale fordelingen kan gi en veldig ulik endring, både i temperatur og nedbør, avhengig av hvor på kloden man er. Det er derfor det er så utrolig viktig at disse frivillige skipene fortsetter målingene, år ut og år inn.


Og nå har også vi bidratt!

Fra den 15 meter høye masten på Tupac Yupanqui.

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Kon-Tiki 2