Arkiv: februar 2007

De årlige anbefalte vaksinene mot influensa har liten effekt hos friske voksne, og medisiner mot influensa kan gi alvorlige bivirkninger.
I morgen åpner det internasjonale Polaråret. Canada er suverent største økonomiske bidragsyter. USA skulle vært den andre store, men har nå kraftig redusert sitt bidrag. Dermed havner Norge på en pen andreplass.
Rapporten om kreftforekomst knyttet til kjemilaboratoriene på Rosenborg, trekker overdrevne konklusjoner og tolkes altfor negativt. Det mener flere NTNU-professorer.
Flere leger, sykepleiere og hjelpepleiere kan komme til å få advarsler i framtiden. Helseministeren vil utvide muligheten til å irettesette helsepersonell.
Direktoratet for naturforvaltning melder at klimaendringene vi har i vente kan medføre store forandringer i norsk natur - inkludert villsvin og døende koraller.
FNs klimapanels konklusjon levner ingen tvil om at klimaet er i endring, og at endringene er menneskeskapte.
UiT Norges arktiske universitet
Polaraktivist, vitenskapsmann, imperialist - og senere nazist. En av Norges aller viktigste personer i førkrigstida. Men har du hørt om Adolf Hoel?
At hvitløk er sunt, er ikke noe nytt. Men nå mener forskere at hvitløken er enda sunnere dersom den knuses.
"Arroganse", "paternalistisk omsorg", "latterliggjøring". Det er temperatur i debatten om fusjon mellom Universitetet og Høgskolen i Tromsø. Tilhengerne spår økonomisk gode tider, mens motstanderne spår mer byråkrati og mindre forskning.
Nå til dags skulle man kanskje tro at utsida vår er så reinskurt at vi nesten er sterile. Vi kunne nok ikke tatt mer feil. Ny forskning antyder nemlig at mer enn hundre ulike bakteriearter boltrer seg på huden i hopetall.
Alan MacDiarmid, som vant nobelprisen i kjemi i 2000, er død, 79 år gammel.
Opp mot én million barn dør hvert år av lungebetennelse i utviklingsland. Et norskstøttet prosjekt skal gjøre det lønnsomt for legemiddelindustrien å redde livene deres.
Mange av de vanligste middagsrettene fra 1960-tallet har nærmest forsvunnet. Rent kjøtt har overtatt for innmaten.
Hyllene i vestens helsebutikker flyter over av vitaminer og antioksidanter på glass og flasker. Men hvor sunne er de egentlig? Ny forskning antyder at tilskuddene faktisk kan senke levealderen.
Høgskolen i Nord-Trøndelag
Hvilken sammenheng er det mellom religiøs aktivitet og livstolkning og hvor god eller dårlig helse folk har? Et unikt forskningsprosjekt i Nord-Trøndelag skal forsøke å finne svar på dette.
I stummende nattemørke suser sangfugler over Middelhavet, på vei bort fra høsten på den nordlige halvkule. Men oppe under himmelen henger også andre skapninger: Kjempeflaggermus, på jakt etter en saftig smak av fugl.
Universitetet i Bergen
Ørkenen i Rødehavsfjellene er blant verdens tørreste, og trærne er i ferd med å forsvinne. Men det er ikke tørke som dreper dem. Det er menneskene.
Utslipp til luft av enkelte miljøgifter og nitrogenoksider (NOX) er redusert siden 1990-årene, mens utslipp av klimagass har økt fra 1990 til 2005, går det fram av beregninger gjort av Statistisk sentralbyrå (SSB).
Noen kvelder med Sean B Carrolls bøker er blant de beste investeringer du for tiden kan gjøre - i din egen, intellektuelle dannelse. I sin nye bok "The Making of the Fittest" går han i strupen på evolusjonsbiologiens største problemer.
Forskning tyder på at oppdrettstorsken får for mye mat. Et forsøk som nå pågår ved Fiskeriforskning viser at torsken vokser like godt selv om fôrmengden halveres.
Dataspillere kan snart vri hodet og kikke seg over skulderen. Endelig er teknologien billig og bra nok til at virtuell virkelighet kan bli - virkelighet.
Norut
Bruk av kamera og e-post i behandling av sårpasienter er lønnsomt for samfunnet. Men for hjemmetjenesten betyr det økte kostnader, viser en analyse utført av Norut Samfunn.
Universitetet for miljø- og biovitenskap
Avskoging er et stort problem i nordområdene i Pakistan. Et forskningsprosjektet tar sikte på å hjelpe den hardt prøvede befolkningen. Nå designes energieffektive ovner tilpasset lokale forhold.
Det kan bli en smule spent stemning når lokale gjenger med edderkoppaper treffer på hverandre i de meksikanske skogene. Det løser dyra med en god del klemming.
Har naboen begynt å støvsuge hele døgnet? Våkner du opp til en irriterende dur fra trafikken, eller suser det så sterkt fra radiatoren at det er umulig å sovne?
Tre bønder i Vanylven kommune i Møre og Romsdal har overtatt oppvarmingen av sykehjemmet i Fiskåbygd - med bioenergi.
På nettstedet pasienthåndboka.no, kan du skaffe deg kunnskap om sykdom, symptomer og behandling.
- Jeg gleder meg til å besøke Norge i april, sier den norsksvenske astronauten Christer Fuglesang.
En ulv ble onsdag ettermiddag skutt i Rendalen i Hedmark. Ulvejakten som startet på mandag, er dermed over.

Sider