Arkiv: august 2006

Nesten en tredel av alle britiske ungdommer mellom 16 og 24 år debuterte seksuelt før de nådde den seksuelle lavalderen. Over 40 prosent har hatt minst fem sexpartnere, og 20 prosent har hatt mer enn ti, sier forskere.
En amerikansk undersøkelse viser at to timer av hver arbeidsdag brukes til private sysler. Det er dobbelt så mye som tidligere beregnet.
Nye oppdrettsarter gir nye utfordringer for fôrprodusentene. Men løsningen kan ligge i hittil ubrukte, marine råvarer.
Når du legger artikler ut på nettet, kan de dukke opp på de merkeligste steder. Advokatene Andreas Galtung og Eirik Djønne forklarer hvordan du kan forhindre at dine publikasjoner løper løpsk.
Flere fremstående astronomer sier seg meget misfornøyde med den nye planetdefinisjonen. - Pinlig, sier Alan Stern. Han leder robotferden til Pluto med NASAs sonde New Horizons.
Den bedrageri- og underslagtiltalte koreanske stamcelleforskeren Woo Suk Hwang er tilbake på jobb, i et privat laboratorium.
Californias guvernør Arnold Schwarzenegger har forhandlet fram enighet om en ny lov om kutt i drivhusgassene.
Ny forskning kan tyde på at universet er hele 2 milliarder år eldre enn antatt.
En bok som tar den nazianklagete Nobelprisvinneren Peter Debye i forsvar ble nylig stanset av universitetet i Utrecht.
Norges forskningsråd
Har du ennå ikke fått prøvd deg som forsker i det mobile laboratoriet SciLab? Da har du sjansen når De Nordiske Jakt- og Fiskedager går av stabelen på Elverum denne uken.
Jobben kommer øverst på lykkelista. Både familie, helse og økonomi er mindre viktige enn jobbtilfredshet for å skape et godt liv, viser en europeisk undersøkelse blant arbeidstakere.
Ved å hente enkeltvise celler fra tidlige menneskeembryo har amerikanske forskere funnet en teknikk hvor de ikke trenger å ødelegge embryoet.
Veterinærinstituttet
Kumelkallergi rammer 2-5 prosent av alle norske barn i løpet av de første leveårene, men mange vokser den av seg. I fremtiden kan kanskje en enkel blodprøve erstatte dagens omstendelige tester for hvordan allergien utvikler seg.
Menneskets beste venn kan bli det grønnøyde monster, mener en britisk psykolog. Hunden kan bli sjalu på andre dyr, eller på mennesker - men det går fort over.
Norges forskningsråd
Hva slags identitet gir det å jobbe med teknologi? Er teknologen opptatt av å skaffe verden tynnere, bærbare datamaskiner og lengre, bredere broer, eller av miljø og verdens fattigdomsproblem? Teknologens image kan trenge en oppdatering.
Japan ønsker å bygge en bemannet månebase som skal stå ferdig innen år 2030. Planene er klare, men penger er ennå ikke bevilget, sier talsmenn for den japanske romfartsadministrasjonen JAXA.
European Southern Observatory har oppdaget to nye medlemmer av den kosmiske familie, der de svirrer rundt hverandre ute i ensomheten. Men er de planeter eller stjerner?
Nærmere 40 prosent av alle homofobe overgrep i Sverige begås av personer under 18 år. Svenske skoler greier ikke å skape et miljø fritt for hat mot homofile og lesbiske, advarer samfunnsvitere.
Et flertall av landets biskoper vil tillate sykdomstesting av befruktede egg. Dermed holder biskopene en mer liberal linje enn Kristelig Folkeparti.
Matmangel gjør at bestandene av sjøfugl langs kysten av Nordsjøen forsvinner.
At kraftselskapene tapper ned vannmagasinene fører til katastrofal fiskedød, advarer ekspert.
I Asia og Nord-Afrika er jentebarn uønskede. Resultatet er et mannsoverskudd som gir en ny underklasse av seksuelt frustrerte menn. De kan bli voldsomme og farlige, viser en britisk-kinesisk forskningsrapport.
Humlene er kanskje ikke så tomelumske og side i sessen som man skulle tro. De runde insektene finner nemlig veien hjem, selv når de er kilometervis på avveie.
Arbeidstakere som får svak støtte fra sin nærmeste sjef, og som har liten innflytelse på arbeidet sitt, har høyere sykefravær som følge av psykiske vansker.
Kunnskapssenteret for helsetjenesten i Folkehelseinstituttet
Behandling av brystkreft med medikamentet Herceptin i tidlig fase lønner seg. Det viser en ny helseøkonomisk vurdering fra Kunnskapssenteret.
Et av verdens ledende universitet, Massachussets Institute of Technology (MIT), og NTNU innleder nå forskningssamarbeid om utvikling av framtidas gassteknologi.
Bakgrunn:

Se et av verdens mest moderne forskningsanlegg for fiskeavl. Her svømmer framtidas torsk for oppdrett.

Norges idrettshøgskole
På en minifotballbane på Ekebergsletta får unge Norway Cup-deltakere et førstehånds innblikk i hvordan idrett og moderne teknologi går hånd i hånd.
Enslige mennesker er de største miljøsynderne. Folk som lever alene bruker mer energi og har større forbruk også på andre områder - og mennene er verst, viser en britisk undersøkelse som bekreftes i Sverige.

Sider