Arkiv: februar 2002

-Bedrifter som satser på forskning og utvikling, er mer lønnsomme enn dem som ikke gjør det. Innovative bedrifter får dessuten lettere tilgang til eksportmarkedene enn bedrifter som ikke satser på forskning og utvikling
NTNU
Miljøvennlig teknologi som opprinnelig ble utviklet ved NTNU er nå i ferd med å få et gjennombrudd på det internasjonale markedet. Selskapet Hydro Pronova fikk tidligere denne måneden en kontrakt med et japansk selskap om salg av teknologien for luftkjøling og oppvarming av bilkupeer.
Norges forskningsråd
Bakgrunn:Du har kanskje hørt om kloning av menneske: det å lage fleire, prikk like kopiar av ein person. Kvifor i all verda skulle nokon finne på noko slikt?
Resistente bakterier er et stadig større problem. En del av løsningen på problemet kan hete Zyvoxid. I vinter startet legemiddelfirmaet Pharmacia produksjonen av dette første helt nye antibiotikumet på over 35 år. Deler av produksjonen foregår på en fabrikk i Halden.
NTNU
Nå kommer enda et stykke norgeshistorie på plass. Med bidrag fra alle Hvermansen'er som mener de har noe viktig å fortelle.
NTNU
En professor ved NTNU har utviklet formelen som nå brukes til å bestemme hvor lange ski hopperne kan bruke.
Norges forskningsråd
Det er ikke bare kvinner som ikke finner seg til rette i Bygde-Norge. Også menn fra byen opplever bygdekulturen som problematisk.
Norges forskningsråd
Du har hørt om spåkoner? Sånne skumle damer med lange negler som ser inn i en krystallkule og sier at de kan se inn i framtiden din? Nå har forskerne greid å lage et kart over alle genene i menneskekroppen. Med dette kartet er det mulig å si noe om hva som kan komme til å skje med deg og andre i framtiden.