Å være pårørende til en med spiseforstyrrelse kan være vanskelig og frustrende. Kari Løvendahl Mogstad forteller sin historie som pårørende i podcasten «Alt du ikke vet».

Hva kan du gjøre hvis en du blir glad i får en spiseforstyrrelse?

PODCAST: Det er tøft å se en du er glad i ha det vondt, men hvordan kan du hjelpe?

Hvordan er det å være pårørende til en med spiseforstyrrelse?

Hva bør de rundt en med spiseforstyrrelse gjøre?

I forrige episode av podcasten «Alt du ikke vet» var Selma Løvendahl Mogstad Leraand gjest. Hun fikk anoreksi som 15-åring, men etter god behandling ble hun frisk.

Sammen med moren Kari Løvendahl Mogstad har hun skrevet boken «Vår vei ut», som handler om deres vei ut av spiseforstyrrelsen.

Her finner du podcasten:

Du kan finne podcasten vår på Apple podcasts, Spotify og de fleste andre steder der du lytter til podcaster.

Her er Kari sammen med datteren Selma.

– Man er livredd

I denne episoden av podcasten «Alt du ikke vet» er det Kari som er gjest. Hun snakker om hvordan det var å ha en datter med anoreksi, men hun er også lege og knuser flere myter om sykdommen.

Kari legger ikke skjul på at hun følte seg maktesløs da hennes 15 år gamle datter fikk spiseforstyrrelse.

- Det har vært en forferdelig tung prosess å være mamma til ei som fikk anoreksi. Jeg har jobbet som lege og sett det utenfra, men det å bli pårørende selv er umulig å sette seg inn i. Man er livredd for barnet sitt, forteller hun.

Hør mer om spiseforstyrrelser, hvordan det er å være pårørende og hvordan du kan hjelpe en med spiseforstyrrelse i den nyeste episoden av «Alt du ikke vet».

Kilder brukt i episoden:

    • Andelen jenter med spiseforstyrrelsesdiagnoser økte kraftig under pandemien. Det viser en studie gjort av forskere ved FHI.
  • Det er forsket på hvordan foreldre har det dersom de har barn mellom 21-23 år med spiseforstyrrelser. Det har forskning.no tidligere skrevet en sak om.
Powered by Labrador CMS