En notis fra Høgskolen i Innlandet - les mer.

Høgskolelektor Daniel Hammarström, rektor Katrine Skretting, seksjonsleder Eirik Grindaker og professor Stian Ellefsen poserer stolte i HINNs nye molekylærlaboratorium på Lillehammer.

Åpnet ny molekylærlab på Lillehammer

Idrettsfagenes nye molekylærlaboratorium på Høgskolen i Innlandet på Lillehammer ble åpnet mandag. – En utrolig viktig dag for oss, sier seksjonsleder Eirik Grindaker.

Det var rektor Katrine Skretting, som sto for åpningen da hun klippet en rød snor ved inngangsdøra til de nye lablokalene. Den røde snoren var visstnok gjenbruk av en gammel juleduk av hensyn til et stramt budsjett.

Skretting roste miljøet, som har jobbet for å få til et slikt laboratorium i ti år.

– Det var en hard vei fram til å skaffe pengene, men dette laboratoriet kom i stand fordi alle ser at dette er et veldig sterkt utdannings- og forskningsmiljø, sa Skretting.

Om lag 1,5 millioner kroner er brukt på ombyggingen av tre rom i bygget Montenegro på høgskolens studiested på Lillehammer. I tillegg kommer innkjøp av utstyr.

Ved det nye molekylærlaboratoriet skal studenter, stipendiater og forskere kunne undersøke prøver de har tatt i testlaboratoriet på høgskolen.

– Dette er et viktig tilskudd til utdannings- og forskningsmiljøet, sier Eirik Grindaker, leder ved Seksjon for helse og treningsfysiologi.

Med utstyret i det nye lokalet skal de for eksempel kunne analysere prøver av muskelvev og blod for å se effekt av ulike former for trening – både hos toppidrettsutøvere, ulike sykdomsgrupperinger og andre.

Les mer om labben og åpningen på hjemmesidene til Høgskolen i Innlandet

Powered by Labrador CMS