I Norge har over 100 000 kvinner implantater i brystene, og også her til lands har den sjeldne krefttypen dukket opp. (Illustrasjonsfoto: Rawpixel.com / Shutterstock / NTB scanpix)

Brystimplantat kan føre til sjelden krefttype

En sjelden krefttype har rammet 615 pasienter som følge av silikonimplantater i brystene. Krefttypen har også dukket opp i her til lands.

Krefttypen har kun oppstått hos pasienter med brystimplantater, skriver Aftenposten. Tallene kommer fra den amerikanske fagmedisinske foreningen for plastikkirurger.

Siden september 2017 har tolv dødsfall rundt om i verden blitt knyttet til akkurat denne krefttypen.

I Norge har over 100 000 kvinner implantater i brystene, og også her til lands har den sjeldne krefttypen dukket opp.

– I Norge er det sannsynligvis fire pasienter som har utviklet kreft relatert til brystimplantat, sier klinikksjef Kim Alexander Tønseth ved Klinikk for hode, hals og rekonstruktiv kirurgi ved Oslo universitetssykehus.

I Frankrike har over 50 kvinner blitt rammet av den samme sykdommen, og franske plastikkirurger har advart mot en spesifikk type implantat. I Norge har flere kvinner fått operert inn akkurat den samme typen implantat.

– Hvorvidt vi skal gå helt bort fra dette produktet, er en vanskelig sak. Foreløpig vet vi for lite om hvorfor noen få kvinner får kreft. Men vi vil være de første til å agere hvis vi ender med å dele bekymringen, sier Tønseth.

Powered by Labrador CMS