Stillingsmarked

Stillingsmarked

Saker fra våre eiere

NTNU
Bakgrunn:

Under store deler av middelalderen produserte Norge egne mynter. Men myntene imponerte ikke alltid utenforstående eller nordmenn selv.

Akershus universitetssykehus HF

Det å få et prematurt barn er svært ofte en situasjon preget av sjokk, stress og frykt. Hvordan reagerer vi som foreldre dersom vi i tillegg blir spurt om sykehuset kan forske på barnet vårt?

Universitetet i Bergen

Medisin mot parasitter som bendelorm og Giardia inneholder et stoff som dreper prostata- og tykktarmskreft.

Annonse

Vi støtter forskning.no

Saker fra våre eiere

Universitetet i Stavanger
Under tellekanten:

Les Under-tellekanten-intervju med professor Edvin Bru.

NTNU

Arkeologer fant det de tror er et keltisk beslag i sølv. Trolig er det vikinger som har tatt det med seg fra Irland. Her kan du se video av funnet.

SINTEF

Forskere har funnet tre hovedtiltak som funker best for barn og unge som sliter. Uformelle samtaler med voksne er et av dem.

Saker fra våre eiere

Østlandsforskning

Ungdomsgutter som har jobbet som lekekompis i barnehage, velger ofte å komme tilbake når de blir voksne. Nå gir forskere råd for hvordan flere barnehager kan bruke dette tiltaket. 

Høgskolen i Oslo og Akershus
Podcast:

Hvorfor kaster vi egentlig så mye mat? Kanskje finnes svaret i hvordan vi bruker kjøleskapet vårt.

Saker fra våre eiere

Norges forskningsråd

Myndighetene i Norge har innført strengere krav for å motta ytelser. Velferdsforskere advarer om at det kan føre til at nordmenn mister politisk engasjement og tillit.

Høgskulen på Vestlandet

Helsepersonell bør følge nøyere med på injeksjonsteknikken hos personer med diabetes type 1 som opplever ustabilt blodsukker, mener forsker.

Universitetet i Oslo

– Ekskursjonar må ha eit læringsformål, ikkje berre vera ein sjanse for elevane til å sleppa ut av klasserommet, seier ekspert i naturfagsundervisning.