Nytt kurstilbud for kommunikatører

Forskningskommunikasjon for viderekomne

Tid: 6. juni kl 09.00 - 16.00

Sted: Hos forskning.no, Sandakervn 24c, Oslo 

 

forskning.no har nå satt sammen et nytt kurstilbud. Det har blitt et heldagskurs som først og fremst er for videregående skribenter som allerede har masse erfaring med å skrive. For selv om folk er gode både til å skrive, gjøre intervjuer, finne fram til den spennende forskningen og løfte fram gode forskere, kan det fortsatt være vanskelig å faktisk bli lest. Og det er noe vi jobber mye med her i forskning.no. Hvordan når vi ut til leserne våre? Flere i redaksjonen vil bidra på kurset og vi lover masse inspirasjon, gode råd og konkrete tilbakemeldinger på egne tekster.

 

Program

09:00    Introduksjonsrunde
Hvem er dere og hva slags bakgrunn har dere?

09:15    Hvordan komme ut med teksten din? 
–  med redigerer Marte Dæhlen
Er det egentlig bare nyhetssaker som gjelder? Vi går gjennom ulike sjangre, viser fram leserne våre og hvordan vi best kan nå dem.

09:30    Hva lokker leserne? Om titler og ingresser
– med redigerer Ulla Gjeset Schjølberg
Er det mulig å være både tabloid og samtidig drive god forskningsformidling? Hvordan du kan gjøre en dårlig tittel god, samt hvordan redaksjonen jobber med vinkling av saker.

10:45    Gode innledninger
–  med redigerer Marte Dæhlen
Ulike måter å begynne en sak på. Hvordan holde på leseren?

11:45    Lunsj 

12:30    Språk: Hvordan skrive slik at flere forstår? 
– med redaktør Nina Kristiansen
En av de største utfordringene til forskningsjournalister og kommunikatører er språket. Hvordan skrive enkelt om vanskelige ting? Vi gir deg veiledning i hvordan du kan gjøre språket mer forståelig, levende og engasjerende.

13:30    Tilbakemeldinger på egne tekster
Her får du personlig oppfølging fra folk i redaksjonen som ser på vinkling, språk og innganger.

14:30    Hvordan være kritisk til studien du skriver om?
– med redaksjonssjef Bjørnar Kjensli og redaktør Nina Kristiansen
Hvilke spørsmål vil leserne stille seg til studien? Hva er vanlige motinnvendinger? 

15:00    Slik når du ut på sosiale medier 
– med redaksjonssjef Bjørnar Kjensli
I dag har forskning.no rundt 50 000 besøk daglig og 71 000 følgere på Facebook, takket være enkle, men systematiske grep. Vi ser på hvordan vi jobber til daglig med blant annet Facebook og Google.

15:40    Hvordan spille på lag med forskere? 
Forskere vil ha med flest mulig detaljer og fagord, mens leserne vil ha enkle forklaringer og kjappe nyheter. Hvordan skal du gå fram slik at forskerne, redigererne og ikke minst leserne blir fornøyde? Vi utveksler erfaringer: Hva funker – hva funker ikke?

16:00    Slutt

Det vil bli kaffepauser mellom de ulike postene. Vi tar forbehold om endringer i programmet. 
 

Jeg vil melde meg på

 

Kort om kursholderne

Ulla Gjeset Schjølberg har jobbet i forskning.no siden 2013. Hun har etter hvert bygget opp en inngående kjennskap til forskning.no-lesernes preferanser og vet hvilke titler og ingresser som treffer best. 

Nina Kristiansen er ansvarlig redaktør i forskning.no. I 2016 ble hun kåret til fagpresseredaktør for å ha «bygd opp fagpressetidsskriftet sitt til å bli landets viktigste og mest kjente innenfor sin nisje». Fast spaltist i Aftenposten og glødende engasjert i språk. 

Marte Dæhlen har jobbet i forskning.no siden 2012. Hun har vært både journalist, redaksjonssekretær og blogg- og debattansvarlig. Nå jobber hun som redigerer på medlemsdesken.

Bjørnar Kjensli har jobbet i forskning.no siden 2009, først som journalist og senere som redaksjonssjef. Han tar imot alle eksterne tips, bestemmer hvilke saker redaksjonen jobber med og har ansvaret for sosiale medier.

 

Kursholderne Ulla, Nina, Marte og Bjørnar møter du på kurs hos forskning.no
Kursholderne Ulla, Nina, Marte og Bjørnar møter du på kurs hos forskning.no

 

Tid: 6. juni, kl 09.00 - 16.00
Sted: Hos forskning.no i Sandakerveien 24C, Oslo
Medlemspris kr 3300 / Øvrige kr 4300
Påmelding

 

Har du spørsmål om dette eller andre kurs fra forskning.no, ta kontakt med kommunikasjons- og markedssjef Kåre Borgan, e-post, tlf: 917 72 217