Forbereder tilsynssak

Konklusjonen i tilsynssaken mot legen og forskeren Jon Sudbø kommer i løpet av sommeren. Fylkeslegen avventer granskingskommisjonens rapport.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Granskingskommisjonen skal legge fram sin rapport fredag 30. juni, i forbindelse med avsløringen av at Jon Sudbø hadde fabrikkert data i en forskningsartikkel i The Lancet.

- Vi forbereder saken på alle måter, og har hatt møter med medlemmene av kommisjonen, sier fylkeslege Petter Schou i Oslo og Akershus til NTB.

Det ble reist tilsynssak både mot Sudbø og mot helseforetaket Rikshospitalet-Radiumhospitalet etter at forskningsjukset ble kjent.

I et intervju med NRK sier Sudbø at han er forberedt på å miste autorisasjonen både som lege og tannlege.

Ettersom granskingsrapporten kommer ved inngangen til sommerferien, kan det ta noe tid før fylkeslegen har ferdigbehandlet saken.

- Vi vet ikke konklusjonene i rapporten, og saksbehandlingstiden er helt avhengig av hva som kommer fram. Hvis vi mener det er grunnlag for en administrativ reaksjon, sender vi vår innstilling til Statens helsetilsyn, sier Petter Schou.

Reaksjonen kan variere fra irettesettelse eller advarsel til tap av autorisasjon. I NRK-intervjuet sier Sudbø at han har en psykisk lidelse kalt “bipolar lidelse type 2”, og at det kan forklare hans høye tempo.

- Personlige forhold er alltid en del av den samlede vurderingen, men vi kan ikke si hvordan det slår ut i forhold til reaksjon i en tilsynssak. Det er sjelden vi kommenterer helsepersonells sykdom, sier Schou.

(NTB)

Powered by Labrador CMS