Blågrønn forskningsinnsats

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

- Forskningsinnsatsen i den marine sektoren og landbruksforskningen bør samles og gis en ny struktur. Det foreslår gruppen som i dag legger frem sin rapport om blågrønn forskning for statsrådene Lars Sponheim og Svein Ludvigsen.

Gruppen som har vært ledet av NHO president Finn Bergesen jr. foreslår også tiltak for å gjøre forskningen mer næringsrettet.

- Det bør opprettes et holdingselskap for den næringsrettede forskningen, heter det i rapporten. Gruppen foreslår også at det opprettes et selskap som overtar instituttenes havbruksstasjoner.

- Jeg har tro på den blågrønne alliansen for utvikling og forskning, sier fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen. - Det er viktig at vi samler innsatsen for å få mer ut av hver krone.

- Virksomheten innen blå-grønn sektor har mye å vinne på å samle kreftene. Dette for å kunne tilby næringslivet mer helhetlige løsninger. Styringsgruppen har lagt et godt grunnlag for å få til dette, og jeg tror vi skal klare å komme frem til gode løsninger i fortsettelsen, sier landbruks- og matminister Lars Sponheim.

Lenker:

Innstillingen Samlet innsats og ny struktur

Powered by Labrador CMS