Skal utdanne norske topptrenere

Nå skal norske topptrenere bli enda bedre, og medaljene hagle tettere enn før. I hvert fall hvis Olympiatoppens topptrenerutdanning i Trondheim viser seg å bli en suksess.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

fakta

NTNU videre er en del av Studieavdelinga, og har en rekke tilbud om etter- og videreutdanning. Det kan være kurs og konferanser, men også mer omfattende tilbud til personer som er ferdige med sin hovedutdanning.

Olympiatoppen er organet for toppidrett i Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF). Den gir støtte og ledelse rundt utvalgte idrettsutøvere som tar sikte på medaljeplassering i internasjonale mesterskap.

Topptrenerutdanninga er utviklet av Bjørge Stensbøl, Åsne Havnelid og Atle Kvålsvoll fra Olympiatoppen, Elling Finnanger fra TotalConsult og Gertjan Ettema, Rolf Ingvaldsen og Liv Berit Augestad fra NTNU.

 

Til høsten møtes nemlig trenere fra alle idrettsgrener på Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) for å videreutdanne seg. Det er folk tett oppunder landslagnivå - etablerte trenere som mangler formell faglig kompetanse, eller som ønsker kompetanseheving for å kunne ta på seg treneroppgaver på internasjonalt toppnivå.

Skal bygge bruer

 

Målet er først og fremst at norske idrettsutøvere skal få en bedre treningshverdag og bedre konkurransesituasjon, men også at topptrenerutdanninga skal gi trenerne bedre muligheter for å etablere tverrfaglige og sosiale nettverk. Dessuten at det bygges bruer mellom klubber, regions- og landslag og Olympiatoppen.

Utdanningstilbudet er et samarbeid mellom Olympiatoppen og NTNU videre.

Får hver sin mentor

Topptrenerutdanninga gir 60 studiepoeng og er bygd opp av fire moduler. De tar for seg trenerrollen og treningsfilosofi, strategisk prestasjonsutvikling og kulturbygging, coaching og verdiforankring.

Hver modul består av selvstudier, hjemmeoppgaver, nettundervisning, samt tre samlinger på NTNU. Hver student får dessuten sin egen mentor fra NTNU eller andre steder.

Det er ennå ikke klart hvor mange trenere som takker ja til tilbudet.

- Men vi regner med ei gruppe på rundt 20 personer, sier konsulent Bente Moslet i NTNU videre.

Powered by Labrador CMS