Unge romforskere

Fredag signerte Forbundet unge forskere og Nasjonalt senter for romrelatert opplæring (NAROM) en samarbeidsavtale. Målet er å kunne øke rekrutteringen til og forståelsen av romforskning.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

De to institusjonene har tidligere hatt et godt samarbeid, best kjent gjennom Space Camp på Andøya Rakettskytefelt. Her får ungdom fra hele verden være med på å bygge og skyte opp raketter hver høst. Dette har vært en årviss begivenhet siden 1996.

Ekte astronaut

Neste Space Camp går av stabelen 6. - 14. august, og denne gangen får ungdommene møte en ekte romfarer. Astronauten Ernst Messershmid skal representere European Space Agency ved årets leir.

- At samarbeidet resulterer i en samarbeidsavtale viser at det vi har gjort blir satt pris på, sa Vera Louise Hauge, leder for Forbundet unge forskere. Representantene fra forbundet mente dette var en viktig anerkjennelse.

- Space Camp er en av de store og viktige begivenhetene i NAROM, sa daglig leder Arne Hjalmar Hansen. Senteret er relativt nystarta, og var et utviklingsprosjekt i 1996, under første Space Camp.

Ungdom med realfaginteresse

Rundt 20 deltagere får være med på leiren hvert år, og det blir stilt krav til søkernes kvalifikasjoner. Helst skal de ha kompetanse tilsvarende tredjeklassinger ved norske videregående skoler som har valgt realfag som studieretning.

I tillegg til Space Camp, står forbundet for arrangementer som Bio Med Camp i Bergen; en årlig sommerleir i biologi og medisin, arrangert i samarbeid med Universitetet i Bergen, og Cyber Camp, en dataleir i Trondheim arrangert i samarbeid med Norges Teknisk- Naturvitensskapelige Universitet (NTNU) og Høgskolen i Sør-Trøndelag.

Forbundet arrangerer også konkurransen Unge Forskere hvert år.

Powered by Labrador CMS