NASA vil finne hemmeligheten under Mars' overflate

Bare to uker etter at Curiosity landet på Mars, bestemte NASA seg for å sende enda en romsonde opp hit. Denne gangen for å undersøke planetens indre kjerne.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2016 skal NASA skyte landingskapselen InSight opp til Mars. Den skal blant annet studere hvor stor Mars kjerne er, hva den består av hvilken temperatur den har. (Foto: JPL/NASA)

I samarbeid med:


 

Denne saken er produsert av NRK.

I dag er det mye på Mars som fremstår som et mysterium på forskere. De vet blant annet ikke om planetens kjerne er stabil eller flytende, og hvorfor Marsoverflaten ikke er delt inn i tektoniske plater som på Jorda.

Om fire år skal NASA sende opp en ny romsonde som de håper skal gi svar på disse spørsmålene og flere til. Det kom fram på en pressekonferanse NASA holdt på mandag.

Romsonden heter InSight, og er en landingskapsel. Den skal ha med seg instrumenter som kan måle seismisk aktivitet på Mars og planetens rotasjonsakse.

NASA håper blant annet at InSight vil gi verdifull informasjon om hvordan Mars ble til. Planen er at InSight skal være på Mars fra 2016 til 2018.

_____________________

Les hele saken på NRK.no

Powered by Labrador CMS