Universitetet i Bergen åpner kontor i Oslo

Det er viktig å være nær beslutningstakerne, mener rektor.

– Som østlending, har jeg etterhvert skjønt at Bergen er landets hovedstad, ironiserte rektor Dag Rune Olsen til humring i salen da han presenterte nyheten på allmøtet for organisasjonsprosjektet i forrige uke. Det skriver På Høyden.

Men de to kontorene hos Institutt for samfunnsforskning, like ved Kirkegata på Majorstua, er mer å betrakte som et hyttekontor enn en ambassade. 

Universitetet i Bergen (UiB) har i sommer leid seg inn hos Institutt for samfunnsforskning i Oslo. Nå skal UiB flytte inn mer permanent. I første omgang er det snakk om en prøveperiode på seks måneder. En «utenrikspolitisk rådgiver» får base her for å koble UiB-ledelsen tettere opp mot regjering og Stortinget.

Målet er å komme tettere på politiske beslutningstakere.

– Det foregår ganske mange prosesser for tiden, med relativt høyt tempo. Det kan være uformelle prosesser, som vi ikke nødvendigvis sitter inne i. Det kan hende vi kommer litt sent inn i det som rører seg. Vi vil i første rekke ha en lyttestasjon i Oslo, slik at vi raskt kan levere innspill i prosessene og av mer uformell art kunne arrangere møter, sa Olsen.

Les hele saken på På Høyden

Powered by Labrador CMS