NIFU og STEP slås sammen

I morgen forenes forskningsinstituttene Norsk institutt for studier av forskning og utdanning (NIFU) og STEP Senter for innovasjonsforskning. NIFU-direktør Petter Aasen skal lede det nye NIFU STEP.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den nye institusjonen vil bli landets ledende forskningsinstitutt for studier av kunnskap, utdanning, forskning og innovasjon, med rundt 80 medarbeidere.

Det nye navnet blir NIFU STEP Norsk institutt for studier av forskning og utdanning. Senter for innovasjonsforskning.

Gjensidig befruktende

Instituttet vil bli ledet av NIFUs direktør Petter Aasen, som nettopp er tilsatt for en ny åremålsperiode. Per Hetland fra NIFU og Per Koch fra STEP blir assisterende direktører. Yngve Seierstad Stokke fra STEP tilsettes som leder for administrasjonen, heter det i en pressemelding.

- NIFUs styre og ledelse mener at sammenslåingen vil være gjensidig befruktende gjennom faglig synergi og komplementaritet, sier direktør Petter Aasen i NIFU.

Offensiv premissleverandør

- Gjennom faglig soliditet, relevans og policyorientering skal instituttet være en aktiv dialogpartner og en offensiv premissleverandør for politikkutforming innenfor områdene utdanning, forskning, innovasjon og kompetanseutvikling, sier Aasen.

- Men instituttet skal også gjennom faglig kompetanse, nasjonalt og internasjonalt samarbeid og publikasjoner ha en synlig posisjon i forskningsverden.

Stor tro på løsningen

- I STEP har vi stor tro på denne løsningen, sier direktør Per Koch.

- Det er i dag allment anerkjent at kunnskap, læring og innovasjon er helt avgjørende for økonomisk vekst og kulturell og sosial utvikling.

- Mer enn noensinne trenger Norge et miljø som kan se på sammenhengen mellom ulike former for kunnskapsutvikling og innovasjon i alle deler av samfunnet.

Fra forskningsråd og SINTEF

NIFU har sine røtter i Norges allmennvitenskapelige forskningsråds utredningsavdeling, senere kjent som NAVFs utredningsinstitutt (1969), og ble et selvstendig institutt i 1996.

STEP ble dannet som en selvstendig stiftelse i 1994. Instituttet forsker på innovasjon i offentlig og privat sektor og gir råd til blant annet norske myndigheter, EU og OECD.

Powered by Labrador CMS