Oslo-Gøteborg skal bli en "bio-region"

En avtale om et svensk-norsk samarbeid innen bioteknologi ble undertegnet i Gøteborg 9. april. De samarbeidende partene er Universitetet i Oslo, Norges veterinærhøgskole, Norges landbrukshøgskole, Gøteborgs universitet, Chalmers tekniske høgskole og partene i det såkalte GO-samarbeidet. Tidligere rektor ved UiO, professor Kaare R. Norum leder styringsgruppen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

GO omfatter de fylkeskommunale myndigheter i Oslo, Gøteborg, Akershus, Østfold og Vestre Gøtaland. Medcoast støttes også av forskningsrådene i Norge og Sverige.

Hensikten med samarbeidet er å utvikle Oslo-Gøteborg-regionen til en attraktiv “bioregion” karakterisert ved

  • et høyt vitenskapelig nivå med sterk grunnforskning
  • innovasjons- og entreprenørvennlig miljø med konkurranse-dyktige små og store bedrifter
  • god kunnskapsdeling og teknologioverføring mellom universiteter, sykehus og bedrifter, står det i ei pressemelding fra Universitetet i Oslo.

Medicon Valley

Samarbeidet er blitt planlagt gjennom lengre tid innenfor GO-samarbeidet. En har kartlagt både eksisterende aktivitet og fremtidig potensiale i forskning, utvikling og forretningsområder innen bioteknologi, biologi, medisin og helse. En hel del er allerede i gang, og potensialet for et regionalt samarbeide er stort. Medcoast Scandinavia planlegger å samvirke med Medicon Valley, som er Øresundsregions nettverksorganisasjon innen biomedisin.

Norum leder gruppen

Medcoast Scandinavia ledes av en styringsgruppe med representanter fra de samarbeidende partnere. Styringsgruppens leder er tidligere rektor ved Universitetet i Oslo, professor Kaare R. Norum. Nestleder er professor Bo Samuelsson, rektor for Gøteborgs universitet.

12. april ble Medcoast Scandinavia presentert i Gøteborg som en av de viktige prosjekter innen “Den skandinaviska Arenaen”, som er det nystartede Regionssamarbeidet mellom Oslo-Gøteborg-Øresundregionen.

Powered by Labrador CMS