SINTEF til Bergen

SINTEF åpner kontor i Bergen. I første omgang vil kontoret være involvert i petroleumsforskning og næringsutvikling på Vestlandet.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

SINTEF-gruppen er Skandinavias største forskningsinstitutt med 1 758 ansatte, og i går ble etableringen markert med åpningstale av Bergens ordfører Herman Friele og påfølgende oljeseminar.

I første omgang skal SINTEF i Bergen ha fagfolk fra sitt petroleumsinstitutt og et fagmiljø som arbeider med å få til nyskaping i næringslivet på Vestlandet. I dag har kontoret ti medarbeidere.

Beriker oljemiljø

Forskningssjef Rolv Rommetveit ved SINTEF Petroleumsforskning legger vekt på at omtrent halvparten av Norges olje- og gassproduksjon holder til i Bergen. Derfor blir det også viktig at SINTEF er der.

- Vår tilstedeværelse vil gjøre det enda enklere å samarbeide med viktige kunder. Samtidig tror vi også at vi kan berike byens sterke oljemiljø, sier Rommetveit i en pressemelding.

Også SINTEFs nyskapingsmiljø legger stor vekt på Bergens-etableringen.

Nyskaping

- Vi samarbeider allerede med kommuner i Hordaland om å få til forskningsbasert nyskaping i regionen, sier prosjektdirektør Sigmund Kvernes ved SINTEF Teknologi og samfunn.

SINTEF åpnet kontor i Stavanger tidligere i år. Kommunikasjonsdirektør Anne Kathrine Slungård i SINTEF opplyser at SINTEF er opptatt av å være tilstede i regioner med sterke næringsclustre. Hun understreker at nærhet mellom forskning og næringsliv ute i regionene vil være avgjørende for landets verdiskaping og innovasjonsevne.

Powered by Labrador CMS