Kåret unge forskere

Unge forskere fra Akershus, Hordaland, Buskerud og Sør-Trøndelag stakk av med de gjeveste prisene da Stiftelsen Unge Forskere arrangerte årets finale mandag.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Om konkurransen

Det deles ut priser i følgende klasser: Naturvitenskap og teknologi, humanistiske fag og en egen pris for forskere i ungdomsskolen.

Stiftelsen Ungdom og Forskning (SUF) står også som arrangør av ungdomskonkurransen. Fritt Ord har prisutdeling samtidig.

Konkurransen unge forskere fyller 40 år i år, samtidig som arrangøren SUF har tiårsjubileum.

De 27 prosjektene i finalen 2007 var fordelt slik: Tolv innen naturvitenskap og teknologi, tolv innen humanistiske fag og tre i fritt ord.

19 av finalistene var jenter, ti var gutter, én av deltakerne var nominert til to priser.

Kilde: www.suf.no/NTB)

Tema for prosjektene strekker seg fra beregning av fiskebestander og lydkvalitet i blåseinstrumenter til litterære analyser og reklamebruk.

"Alle føresteprisvinnerne sammen med nobelprisvinner Ivar Giæver."

Klassevinnere

Førsteplassen i klassen for natur og vitenskap ble delt mellom Maria Teresa Bezem (18) fra Bergen Katedralskole og Sravanthi Devulapalli (18) fra Berg videregående skole på Hønefoss.

Astrid Widskjold Krogh (19) fra Steinerskolen i Moss og Azar Bozorgebrahimi (18) fra Trondheim Katedralskole delte førsteprisen for humanistiske fag.

 

I klassen for ungdomsskoleelever ble førsteplassen delt mellom to prosjekter av 15-åringer fra Ski ungdomsskole.

Det ene vinnerlaget besto av Martine Kongsten, Line Hilmersen og Anine Eriksen, det andre av Janne Bratvold og Therese Bergersen.

Finale i Forskningsparken

Finalen fant sted i Forskningsparken i Oslo der professor og Nobelprisvinner Ivar Giæver var prisutdeler, mens Eivind Grimsby Harr, programleder i Schrödingers Katt, var konferansier.

Vinner i Ungdomskonkurransen Fritt Ord ble i år Anton Pospelov (19) fra Lillestrøm videregående skole. Han fikk sin pris overrakt av forfatter og utenriksmedarbeider Sigrun Slapgard, styremedlem i Institusjonen Fritt Ord.

29 elever fordelt på 27 prosjekter fra ungdoms- og videregående skoler var i finalen, der de kunne vinne stipender for til sammen 190.000 kroner samt reisepriser med deltakelse i Europamesterskap i Valencia og verdensmesterskap i Atlanta, USA.

Institusjonen Fritt Ord delte ut stipender til en verdi av 25.000 kroner samt en reise til Strasbourg for å besøke menneskerettighetsdomstolen og Europaparlamentet.

(NTB)

Lenke:

Unge forskere
Stiftelsen ungdom og forskning

Powered by Labrador CMS