Vitenskapskafeen i Bergen tilbake

Vitenskapskafeen i Bergen er tilbake etter en lang dvale. Tirsdag kveld kan du møte oljeeksperten John Howell og finne ut hva som skjer når oljen tar slutt.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er lenge siden det har vært noen Vitenskapskafé i Bergen nå, men omsider er prosjektet i gang igjen. Nye krefter står bak roret også, så vi lar like godt koordinator Kristian Bjørkelo fortelle hva som skjer tirsdag 11. oktober kl. 18.00:

"John Howell, oljeforskar"

“Kva gjer oljenasjonen når olja går tom? Korleis førebur ein seg på at olja er tom? Kva gjer industrien, og kva gjer forskarane?

Oljas framtid

Etter ein lang dvale er det på ny tid for ein Vitskapskafé i Bergen, og temaet denne gongen er framtida for olja vår. I seinare tid har vi høyrd mykje om korleis vi held på å gå tom for olje, mange hevdar at det frå no av er krise. Vitskapskafeen vel difor denne gong å ta opp nett dette og stille spørsmålet om korleis situasjonen eigentleg er, og kva som vert gjort, og kva som kan verte gjort med situasjonen. Er det tid for panikk?

John Howell, forskar ved Center for Integrated Petroleum Research, vil freiste å forklare oss kor mykje olje som er att, og kva ein gjer for å utnytte dei ressursane vi har.

Bloom or doom?

Ny teknologi for å vinne ut meir av den allereie eksiterande olja vil vere eit tema, samt metoder for å få meir ut av den oljen ein har utvinna. Kort sagt, kva framtid i olje? “Bloom or doom?” Og det vil sjølvsagt vere rom for å stille spørsmål og diskutere etter John Howell sitt innlegg.”

Vitenskapskafeen skal holde til på Club Inside i Vaskerelvsmuget 7 (i annen etasje). For den som måtte trenge å friske opp stifinnerkunnskapene fra Speider’n, finner du et kart :her.

Mer om Vitenskapskafeen finner du :her.

Velkommen!

Powered by Labrador CMS