Lær å bli entreprenør!

Ved Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) lanseres i høst et nytt masterstudium i entreprenørskap og innovasjon. Det første studentkullet er allerede i gang med det flunkende nye programmet.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

- Det er nok riktig at noen har større talent for entreprenørskap og innovasjon enn andre, men likevel er det klart at undervisning og kunnskap er nødvendig. Og dette er ikke et studium hvor studentene sitter passive og mottar informasjon, det kreves aktiv deltagelse, egeninnsats og selvstendighet, sier Svein Kolstad Hansen, som er ansvarlig for programmet.

- Det tas opp maksimalt 15 studenter i året, og disse er plukket ut blant annet etter intervju.

Formål

- Som universitet er vi pålagt å drive med næringsutvikling, og dette studiet er en del av UMBs totale satsing på næringsutvikling. Kanskje kan det være med å bidra til at samfunnet i årene som kommer i større grad kan nyte godt av den kunnskapen akademia frambringer.

- Selve formålet med programmet er å utdanne kandidater som er etterspurt i arbeidsmarkedet og som kan være drivkrefter innen entreprenørskap og innovasjon i privat så vel som offentlig sektor.

- Dessuten vil vi utdanne kandidater som kan utvikle ideer og starte sine egne livskraftige virksomheter, og som kan delta i kommersialisering av forskningsbaserte ideer, sier Hansen.

Samarbeid med ulike fagmiljø

Studentene vil dra nytte av det totale studietilbudet ved UMB ved at masterprogrammet gjennomføres i nært samarbeid med de ulike fagmiljøene ved Universitetet.

Dette er med på å gjøre UMB’s masterstudium i entreprenørskap og innovasjon unikt. Studiet vil starte med de grunnleggende foretaksøkonomiske fagområder som bedriftsøkonomisk analyse, regnskapsforståelse og prosjektanalyse så vel som ledelsesfag og markedsføring.

Etter hvert vil det bli lagt stor vekt på utvikling av forretningsplaner, og at man arbeider med konkrete oppgaver og prosjekter hentet fra forskningsmiljøene og det private næringslivet så vel som fra offentlig sektor.

Utradisjonelt

- Studentene må være innstilt på å arbeide utradisjonelt. Det legges blant annet mindre vekt på forelesninger og tradisjonelle eksamener enn hva man er vant med fra tidligere studier.

- Det stilles store krav til deltagelse fra studentenes side. Det forventes at man deltar aktivt i problem- og oppgaveløsning. Vi vil ikke organisere studiene etter en fast timeplan som gjentar seg hver uke gjennom semesteret.

- Arbeids- og aktivitetsplanen vil bli lagt opp i samarbeid med studentene og vil variere fra uke til uke, sier Hansen.

- Studentene skal ha også ha et tre måneders utenlandsopphold i løpet av studiet. Dette skjer i samarbeid med Gründerskolen ved Universitetet i Oslo.

Powered by Labrador CMS