Interaktiv: Planeten på NRK1 og forskning.no

Planeten - den store fjernsynsserien startet på NRK1 igår. Den rikholdige kunnskapsbanken med multimedia, animasjoner og lenker finner du her på forskning.no.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvem skal vi tro på? Kommer katastofen? Hvordan kommer Jorda til å se ut om et par generasjoner, når dagens barn har blitt besteforeldre?

Klikkbart vignettbilde, PlanetenFjernsynsserien “Planeten” prøver å gi svar. Fjernsynsteamet har brukt to år og besøkt forskere i 25 land, blant dem Jared Diamond, Herman Daly, Will Steffen, Lester Brown, Gretchen Daly og Norman Myers.

Du ser planeten tirsdager på NRK1. Første program starter tirsdag 27. mars klokka 19.55.

Kunnskapsbanken

Klikk her eller på bildet for å gå til kunnskapsbanken!

Til fjernsynsserien er det også laget en stor kunnskapsbank med multimedia på internett. I denne kunnskapsbanken finner du små spill, animasjoner og mange lenker til andre nettsider som forklarer deg mer om truslene mot miljøet på jorda, og hvordan vi kan finne løsninger på problemene.

Kunnskapsbanken er formet som en lunefull jordklode, og du navigerer i et system av stadig mindre temabobler der hovedkategoriene er elementene jord, ild, luft og vann samt liv og oversiktsbobla som er kalt helheten.

Kunnskapsbanken er laget av vårt søsternettsted forskning.se i samarbeid med Svenske Naturvrådsverket, Formas, Energimyndigheten og Vetenskapsrådet.

Første program: Miljøet i endring

I NRKs programomtale heter det: Aldri tidligere har en enkelt art påvirket jordkloden på en slik måte som menneskene gjør i dag. 96 prosent av jordens isbreer minker i størrelse, over en milliard mennesker mangler rent vann (…).”

Serien er produsert av Sveriges Television i samarbeide med produksjonsselskapene Charon Film AB/AS Videomaker, og ble første gang vist i SVT høsten 2006.

Lenker:

Planeten på NRKs nettsider

Powered by Labrador CMS