Kvinner lettere å tilfredsstille

Nei, nei, vi tenker ikke på sex - men når det gjelder humor, derimot...

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

En ny studie viser at det såkalte belønningssenteret i hjernen er mer aktivt hos kvinner enn menn, når begge leser morsomme tegneserier.

Studien peker altså mot at kvinner ser ut til å ha en lavere terskel for å bli underholdt - i hvert fall på dette området.

Kvinnen føler rett og slett et større utbytte av et humoristisk innslag enn mannen, som nærmest forventer et morsomt sluttpoeng. Da blir han også lettere skuffet.

Kvinnen forventer ikke i utgangspunktet at tegneserien er morsom. Dermed oppnår hun mer glede av underholdende poenger, uttaler nevrolog Allan Reiss overfor Science.

Reiss legger til at kunnskap om hvordan kvinner bearbeider emosjonelle stimuli, som humor, kan hjelpe forskere til å forstå hvorfor kvinner er mer utsatt for depresjon.

I studien lot Reiss og andre forskere fra Stanford University School of Medicine i California 10 menn og 10 kvinner lese 30 morsomme, og 40 mindre morsomme serier, som ble rangert etter morsomhetsgrad.

Mens testpersonene leste, ble hjernene deres skannet med fMRI (funksjonell magnetisk resonans tomografi). fMRI måler hjerneaktivitet, og forskerne påviste altså at det er nevrologiske forskjeller i hvordan menn og kvinner reagerer på humor.

Les mer:

New Scientist: Women get a bigger buzz from cartoons

Science: Y Did the Chromosome Cross the Road? (krever abonnement)

Powered by Labrador CMS