Tyggegummi som ikke klistrer

Det er kanskje ikke en oppfinnelse som vil utrydde krig, sult eller undertrykkelse, men verden blir nok et bittelittegrann vakrere sted uten seige tyggisklyser.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige uken ble en klistrefri tyggegummi presentert på vitenskapsfestivalen i York, England.

Dette er gode nyheter for trikkeseter, sko og fortau, og for dem som forsøker å holde disse rene. For dessverre er det jo fortsatt mange som gir blanke i å kaste ferdigtygde eksemplarer i søpla.

Den nyutviklede tyggegummien kommer fra Revolymer, et firma som springer ut fra universitetet i Bristol. Produktet har fått navnet Clean Gum, og skal være lett å fjerne fra både hår og fortau.

Vannløselig tyggis

Tyggisen løser seg også opp i vann over tid. Noe som gjør at tyggisrester stort sett vil gå bort av seg selv når det regner. Den er også lett å slite bort, og forsvinner gjerne innen 24 timer.

Professor Terence Cosgrove ved universitetet er også engasjert i Revolymer, og er meget entusiastisk overfor den nye tyggisen.

- Grunnlaget for tyggegummien er å tilsette polymerer til en modifisert tyggegummioppskrift, noe som endrer egenskapene til tyggegummiklysene og gjør dem mindre klissete, sier Cosgrove.

Ifølge et presseskriv planlegges produktet å komme i butikkhyller i 2008.

Dette er gode nyheter for renholdspersonale. Tusenkronersspørsmålet er likevel: Hva skal MacGyver nå bruke for å klistre sammen oppfinnelsene sine?

Powered by Labrador CMS