IRC Norge - en vei til Europa

Norske bedrifter har ofte ønsker om å etablere samarbeid med en europeisk bedrift eller partner. I slike tilfeller kan IRC Norge - The Innovation Centre of Norway - være til hjelp.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den norske bedriften kan for eksempel ha utviklet spesielle produkter eller en spesiell teknologi som den ønsker å lisensiere, videreutvikle eller markedsføre sammen med internasjonale partnere.

Bedriften kan også være i en situasjon der utfordringen er å finne fram til eksisterende teknologi til bruk i egne produkter eller produksjonsprosesser. I andre tilfeller ønsker man rett og slett å delta i europeiske FoU-prosjekter.

I alle disse situasjonene kan IRC Norge bistå bedriftene med hjelp og assistanse.

Stort nettverk

IRC Norge eller The Innovation Relay Centre of Norway, er et EU-prosjekt der SINTEF er prosjektleder. De fire øvrige instituttpartnerne er NORUT (Tromsø) Rogalandsforskning (Stavanger), Christian Michelsens Research (Bergen) og Matforsk (Ås).

Prosjektet finansieres av EU-kommisjonen, Norges forskningsråd, Innovasjon Norge og av de deltagende instituttene.

IRC Norge er en del av et teknologisk FoU-orientert europeisk nettverk - The Innovation Relay Centres of Europe - som består av 68 enheter spredd utover hele Europa.

I tillegg til EUs medlemsland er land i EØS-området, potensielle søkerland til EU (Tyrkia), samt Israel og Chile også med i nettverket.

Hovedformål for virksomheten er å bistå norske bedrifter i forbindelse med teknologioverføring. Det betyr at IRC Norge gjennom sitt nettverk formidler teknologitilbud og -etterspørsler mellom norske bedrifter og bedrifter i andre europeiske land.

Hva kan IRC Norge bistå bedriftene med?

IRC Norge kan bistå og hjelpe norske bedrifter på en rekke områder. Eksempler på tjenester som tilbys er følgende:

? besøk hvor bedriftens teknologiutfordringer drøftes og teknologianalyser kan gjennomføres.

? søke etter partnere i Europa ved hjelp av IRC-nettverket.

? formidling av teknologitilbud og/eller -etterspørsler.

? overvåke tilbud eller forespørsler i et personlig valgt teknologiområde via det såkalte “Automatic Matching Tool” (AMT). Her kan bedrifter få oversikt over hva som tilbys eller etterspørres av teknologi i kortversjon (tre-fire linjer) via e-post.

? arrangere fagseminarer og teknologioverføringsdager i forbindelse med teknologimesser.

? bistand til å vurdere industrielle rettigheter (Industrial Property Rights - IPR).

? vurdere hvilke muligheter som finnes til å skaffe til veie venturekapital, innovasjonskapital og lignende.

Partnersøk

Den viktigste teknologitjenesten IRC Norge utfører er partnersøk, der den norske bedriften har identifisert sitt teknologibehov eller -tilbud, og ønsker en avtale med en europeisk partner. Bedriften kan få bistand til å forhandle frem en partneravtale med en eller flere europeiske bedrifter eller kompetansemiljøer og institutter.

Det koster ikke bedriftene noe å sende ut teknologiforespørsel eller -tilbud. Dersom det er behov for flere tjenester over lengre tid, vil man i fellesskap kunne avtale oppgaver og kostnader med IRC Norge.

Les mer…

Informasjon om IRC Norge

Powered by Labrador CMS