Studerer teknologi i lederutvikling

En banebrytende studie av bruken av teknologi i lederutvikling er nå i gang. Studien skal dokumentere gjeldende beste praksiser, identifisere endringer og skissere fremtidige trender.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

“Bruk av teknologi i lederutvikling” er det første studiet som undersøker hvordan teknologi påvirker toppnivået av ledere i organisasjoner før, under og etter utviklingstiltak.

Studien er et samarbeidsprosjekt mellom av AFF ved Norges Handelshøyskole, The Institute of Excecutive Development i Palo Alto, USA og SRI Consulting Business Intelligence ved Menlo Park, USA.

- Studien er nyskapende med tanke på at den er den første som spesifikt undersøker topplederutvikling i dette perspektivet, sier administrerende direktør Bjørn Helge Gundersen i AFF.

Teknologi + toppleder = usant?

- Nettbaserte verktøy som utviklingsstøtte er vanlig og godt forstått i forhold til utvikling av medarbeidere, men innen lederutvikling er konvensjonen at toppledere ikke lærer ved hjelp av teknologi. Vi ser tallrike eksempler på det motsatte, sier Gundersen.

Studien vil gi en bred forståelse av nåværende og fremtidig bruk av teknologi blant bedriftsledere og sjefer, og vil tilføre verdifull kunnskap til både de som gjennomfører lederutvikling i organisasjoner så vel som konsulentmiljøer.

- I tillegg til å se på hvordan teknologi brukes i utvikling av toppledere og erfarne ledere, vil vi også studere hva de som står bak og driver programmene erfarer i denne sammenheng, sier Eilif Trondsen, som er direktør for Learning on Demand-programmet hos SRI Consulting Business Intelligence.

Viktig utviklingsområde

- Toppledere er en av de siste gruppene i en organisasjon til å ta i bruk teknologi i sine utviklingsprosesser, men vi forventer, gitt deres rolle i organisasjonen, at potensialet og oppsiden er betydelig, sier Trondsen.

Organisasjoner som deltar i studien vil motta en rapport, samt invitasjoner til presentasjoner og workshops i Europa og USA, hvor resultatene vil bli presentert og diskutert.

- Dette er det første kapittelet i en spennede historie: Vi snakker her om et viktig utviklingsområde preget av hurtige endringer og vi kommer til å følge med på en kontinuerlig basis, sier Scott Saslow, som er administrerende direktør for The Institute of Excecutive Development.

Les mer…

Om studien

The Institute of Excecutive Development

SRI Consulting Business Intelligence

Powered by Labrador CMS