Tre av fire nordmenn mener EU-spørsmålet er viktig

Til tross for at regjeringen har lagt EU-spørsmålet på is, mener tre av fire nordmenn at EU-saken er viktig for dem. Ja-siden er mest engasjert.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Nesten 26 prosent av de spurte svarer at EU-spørsmålet er svært viktig for dem i undersøkelsen Sentio-Norsk Statistikk har utført for Nationen. 51 prosent sier saken er viktig, mens bare rundt 22 prosent sier den betyr lite eller ingenting.

Blant de EU-positive sier 85 prosent at saken er viktig, mens 76 prosent av EU-skeptikerne sier det samme.

Forsker Jo Saglie ved Institutt for samfunnsforskning synes tallene høres høye ut i forhold til intensiteten i dagens EU-debatt.

- I en slik spørreundersøkelse kan det være lett å si at en sak er viktig. Men hadde EU-saken blitt satt opp mot andre saker som konkurrerer om folks oppmerksomhet, er det ikke sikkert den hadde kommet så høyt opp, sier Saglie.

I en meningsmåling publisert i Dagbladet torsdag sier 46 prosent at de vil ha Norge inn i EU, en framgang på to prosentpoeng fra måneden før. Nei-siden går tilbake ett prosentpoeng til 36 prosent i målingen som er utført av MMI, mens 18 prosent sier de ikke har bestemt seg.

(NTB)

Powered by Labrador CMS