Nytt fra akademia

Internasjonalt anerkjent politiforsker takker av

1.3 2017 15:47

johannes_knutsson1.jpg

Johannes Knutson pensjonerer seg etter 24 år ved Politihøgskolen.

Professor Johannes Knutsson har preget politiforskningen i Norge og Sverige i flere tiår. Nå pensjonerer han seg, etter 24 års imponerende innsats ved Politihøgskolen.

Forsket på bevæpning

– Jeg bestemte meg tidlig for at jeg ville forske for og med politiet. Min karriere har vært spennende og jeg har fått arbeide med svært interessante problemstillinger. Jeg håper politiet har dratt nytte av mitt arbeid, sier Knutsson.

På spørsmålet om hva han er mest stolt over i sin karriere drar professoren fram debatten om bevæpning.

– Jeg tillater meg å tro at min forskning på politiets bruk av våpen har hatt stor innvirkning på debatten om bevæpning av norsk politi. Den har i så måte bidratt til at Norge har kunnet beholde sitt politi ubevæpnet.

Johannes Knutsson er en internasjonal kjent politiforsker med en svært stor faglig produksjon, sier rektor ved Politihøgskolen, Nina Skarpenes.

– Han har blant annet vært initiativtaker til flere viktige antologier, den siste kommer ut denne våren.

Professor emeritus

Det er en pioner i politiforskningen som nå takker av. Med sin sterke internasjonale profil har Knutsson preget politiforskningen i Norge og Sverige i flere tiår. Karrieren er nok heller ikke over til tross for at han pensjonerer seg. Knutsson fortsetter som professor emeritus ved Politihøgskolen.

– Høgskolen er glad for at Knutsson fortsatt vil ha en tilknytning til høgskolen som professor emeritus, sier Skarpenes.

Annonse

Saker fra våre eiere

Nasjonalforeningen for folkehelsen

Tidligere har det vært vanskelig å vite hvem som er i faresonen for akutt hjerteinfarkt. Nå kan blodprøver gi svaret på kort tid. 

Høgskolen i Oslo og Akershus

Er 0,999… med uendelig mange desimaler mindre enn 1 eller lik 1? Både folk flest og lærerstudenter svarer typisk det samme.

Universitetet i Oslo

Behandlingen er direkte rettet mot å redusere selvskading og selvmordstanker. Og den gir gode resultater.

Saker fra våre eiere

Universitetet i Oslo

For noen barn er det ekstra krevende med rop og skrik i skolegården, bøker som smelles igjen og stolbein som skraper mot gulvet.

NTNU

De over 65 år har like god effekt av operasjon for skiveprolaps i korsryggen sammenlignet med yngre pasienter.

Nordlandsforskning

Selskapet kan skyve svakstilte ut av utleiemarkedet, men også skape nye turistmål. Nå skal forskere finne ut hvilke konsekvenser Airbnb får i Norge.

Forskeren forteller:

Når ungdom presses til å drive med idrett, og voksne bestemmer hvordan de skal gjør det, da blir idrettsungdom lei. Men du kan unngå at barna dine mistrives, blir stresset og presterer dårlig på sikt.

Enkle grep kan føre til markante livsstilsendringer og få folk til å leve sunnere, ifølge dansk forskning.

Et nytt åpenhetsinitiativ vil få forskere til å publisere dataene bak forskningsartikler. Nå nekter en av aktivistene å gi fagfellevurdering til en artikkel som ikke innfrir åpenhetskravet.