Kua Daisy gir melk som er fri for ett protein som gir allergier, men har mer av et annet. (Foto: AgResearch)

Daisy er genmanipulert for å gi allergivennlig melk

Newzealandske forskere har genmanipulert fram kua Daisy, som gir melk de mener er mindre allergifremkallende enn normalt. En del eksperter stiller seg imidlertid kritisk til hvor allergivennlig melka egentlig er.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag er rundt to til tre prosent av norske småbarn allergiske mot melk, og de fleste vokser det av seg ved 6-års alderen.

– For den voksne befolkningen er tallet på melkeallergikere på litt under én prosent, forteller Kaja Helland-Kigen, klinisk ernæringsfysiolog hos Opplysningskontoret for meieriprodukter, til NRK.no.

Melkeallergikere reagerer på ett eller flere proteiner i melk. Forskere fra New Zealand står bak den 11 måneder gamle genmanipulerte kua Daisy, som de mener gir melk som er mindre allergifremkallende enn normalt.

Proceedings of the National Academy of Science (PNAS) publiserte forskningsrapporten om dette på tirsdag.

_____________________

Les hele saken på NRK.no

I samarbeid med:

Denne saken er produsert av NRK.
Powered by Labrador CMS