Vold mot ansiktet, romrapport og klimadekning

I denne ukens podcast snakker vi blant annet om hvordan media bør dekke et så usikkert og komplisert felt som konsekvensene av menneskeskapte klimaendringer.
13.6 2014 05:00

Kommersielle, private selskaper tar over stadig mer av romfarten. Erik Tandberg skriver i sin siste romrapport om lanseringen av den nye Dragon-kapselen som skal kunne ta med mennesker opp til den internasjonale romstasjonen.

Journalist Arnfinn Christensen oppsummerer romrapporten.

Vold og knyttneveslag kan ha formet ansiktene til forfedrene våre. Det mener britiske forskere som har sett på hvorfor tidlige mennesker ser ut som de gjør.

Journalist Lasse Biørnstad forteller mer om hvordan vold kan ha formet menneskekroppen.

Til slutt snakker forskning.no-redaktør Nina Kristiansen om klimajournalistikk. Hvordan skal media dekke et felt som er så usikkert og komplekst som de menneskeskapte klimaendringenes konsekvenser?

Denne ukens podcast er produsert av Arnfinn Christensen og ledet av Bjørnar Kjensli.

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Annonse

Saker fra våre eiere

NTNU

Vi tror kanskje at isbjørnangrep er den største faren på Svalbard. Men snøskred tar flere liv enn det bjørnen gjør. Snøskredforskere og teknologer jobber med å finne løsninger på problemet.

Handelshøyskolen BI

Terror er væpnet propaganda og er sjelden eller aldri er en trussel mot stater, hevder professor.

Framsenteret

På tross av tidligere rapporter så er tilstanden i den svenske reindriften bedre enn forventet – det er få tegn på en kollaps eller krise i den svenske reindrifta, viser ny studie.

Saker fra våre eiere

Universitetet i Stavanger

En lang og hengslete polymerkjede har i seg potensialet til å sikre norsk velferd. Utfordringen er at polymerer blir fort stresset og oppfører seg som en meitemark.

Norges forskningsråd

Boligpriser og boliglån er blitt noe av det viktigste i mange nordmenns liv. Nå bruker mange boliglån til å finansiere forbruket sitt.

Universitetet i Oslo

Er du usikker på hvorfor du er så tørr i munnen? Nå har forskere funnet en metode som på sikt kan gjøre det enklere å diagnostisere Sjögrens syndrom.

Internasjonalt orienterte institutter kommer svært godt ut, mens de regionale publiserer minst vitenskapelig. Det viser en evaluering av de 22 samfunnsvitenskapelige forskningsinstituttene i Norge.

Podcast:

Er det arv eller miljø som former hvem vi er som mennesker? For å finne ut det, ser forskerne på tvillinger.