Forskers sexvideo sett over tre millioner ganger

I vitenskapens navn fikk en forsker overtalt vennene sine til å ha sex i en MRI-skanner – videoen har nå rundet tre millioner YouTube-visninger. Se den populære videoen her.

Noen par frykter å bli tatt på fersken av barna når de hygger seg mellom laknene. Og så er det de som lar et helt forskerteam filme akten i en MRI-skanner og legge filmen ut på nettet.

Gynekolog og sexolog Pek Van Andel fra Universitetet i Groningen i Nederland fikk ideen da han så en videomontasje av strupen til en syngende person.

– Jeg spurte meg selv om det ville være mulig å lage lignende bilder av kroppen under et samleie, sier han i en dokumentar om prosjektet.

Han gjennomførte prosjektet og publiserte den vitenskapelige artikkelen i 1999. Nå - 15 år etter - har videoen blitt sett over tre millioner ganger, ifølge Improbable Research.

Pris for å folk til å le og tenke

Formålet med forskningsprosjektet var å finne ut om det var mulig å ta bilder av de mannlige og kvinnelige kjønnsorganene under et samleie. Van Andel ville også undersøke om tidligere og nåværende oppfatninger av anatomien under et samleie er riktige.

Året etter videoen kom ut, vant forskerteamet, og paret som deltok, en Ig Nobel-pris for prosjektet. Denne prisen deles ut av organisasjonen Improbable Research og gis til forskningsprosjekter som får folk til å le, men som også bidrar til ny kunnskap.

Godt sett utenfor akademia

Opprinnelig planla Van Andel at han skulle delta selv sammen med kona, men det måtte han raskt gi opp.

– Jeg spurte først min kone, men hun ville ikke fordi hun har litt klaustrofobi. Så spurte jeg en bekjent, Ida Sabelis, som er antropolog, fotograf og gateakrobat. Hun ville gjerne delta i prosjektet, sier Van Andel.

Videoen var opprinnelig tiltenkt forskere innen gynokologi, men har nådd langt utenfor forskningens rekker. 

Referanse: 

Pek van Andel mfl: Magnetic resonance imaging of male and female genitals during coitus and female sexual arousal. BMJ 1999; 319 doi: http://dx.doi.org/10.1136/bmj.319.7225.1596

© Videnskab.dk. Oversatt av Lars Nygaard for forskning.no

Powered by Labrador CMS