- Viser forskningens betydning

Satsing på forskning er fornuftig motkonjukturpolitikk, mener Forskerforbundets leder.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den rød-grønne regjeringen vil vedlikeholde og bygge nytt for 470 millioner ved universitetene og høgskolene, opprette stipendiatstillinger og gi mer til klimaforskning.

- Regjeringen viser at de ser behovet for en velfungerende kunnskapssektor i en krisetid, sier leder Bjarne Hodne i Forskerforbundet i en pressemelding.

Krisepakken inneholder tiltak som forskerforbundet også mener er viktige på lang sikt, blant annet rekrutteringsstillingene i offentlig- og privat sektor.

Hodne uttrykker tilfredshet med 57 nye stipendiatstillinger til universitetene og høgskolene, samt 25 friske millioner til nærings-phd’er.

Bjarne Hodne. (Foto: Forskerforbundet)

- Satsingen på enda flere rekrutteringsstillinger og tiltak innenfor ulike forskningsområder som klima, vindmøller og så videre, er en tydeliggjøring av forskningens betydning for styrking av næringslivet, sier Hodne i pressemeldingen.

Nå håper Forskerforbundet at det i neste omgang også kommer flere langsiktige tiltak, som å styrke grunnforskning og satsing på økt basisfinansiering av virksomheten til universiteter, høgskoler - og forskningsinstitutter.

- Det vil gi et sterkt fremtidig grunnlag for økt verdiskaping. Forskning er nøkkelen for å åpne døren til morgendagens arbeidsplasser, påpeker Hodne.

Powered by Labrador CMS