Norske IKT-prosjekter best i verden?

Norge er for første gang invitert til å delta i World Summit Award, og kan dermed demonstrere nivået på sin digitale produksjon. Den globale prisutdelingen vil finne sted i Tunis til høsten.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tilsammen deltar 168 land i World Summit Award, som er en konkurranse for digitale prosjekter på de fleste plattformer. Det konkurreres i åtte kategorier:

  • e-Learning
  • e-Culture
  • e-Government
  • e-Health
  • e-Business
  • e-Entertainment
  • e-Science
  • e-Inclusion

Den nasjonale konkurransen

World Summit Award Norge er en konkurranse som vektlegger digitalt innhold og nybrotsarbeid. Prisen er tverrfaglig og den er åpen for prosjekter fra produsenter, utviklere og innholdsleverandører både fra offentlig og privat sektor.

Nominasjonskonkurransen i Norge har en innleveringsfrist for prosjekter 22. mai, og i midten av juni kåres de åtte nasjonale vinnerne som skal være med i den internasjonale konkurransen.

Juryen vil være faglig sammensatt og reflektere bredden i konkurransekategoriene.

Bakteppet

World Summit Award blir avholdt innenfor rammene av FN-toppmøtet om informasjonssamfunnet WSIS.

European Academy of Digital Media (EADIM) og International Center for New Media (ICNM) er initiativtakere til den globale konkurransen.

- I årene som kommer vil WSA-Norge etablere seg som den viktigste plattformen for å identifisere digital nyskaping, kreative innholdsløsninger og sosial innovasjon, sier Stein Sørlie som er leder av World Summit Award Norge.

Viderefører digital kompetanse

Sørlie tror prosjekter som bidrar til vår kompetanse på digitale medier vil finne veien til overflaten og kunne brukes som referanse og veiledning når neste generasjons formidlings- og opplysningsprosjekter skal settes sammen.

- WSA-Norge vil i større grad enn noe annet i Norge synliggjøre og muliggjøre tverrfaglige synergier innen digital formidling, tjenesteutvikling og innholdsproduksjon, sier Sørlie.

En samlet IKK-næring

Bak det norske WSA-initiativet står en samlet IKT-næring med blant annet IKT-Norge, Polyteknisk forening, forskningsmiljøet ITU, det sosialantropologiske konsulentselskapet Kulturell Dialog AS, og det norske UNESCO-sekretariatet.

Nasjonal initiativtaker og internasjonal partner er design- og utviklerbedriften Orgdot AS, hvor også Stein Sørlie holder tli.

Konkurransen har bred offentlig støtte og Utdannings- og forskningsdepartementet, Utenriksdepartementet og Moderniseringsdepartementet har sluttet opp om konkurransen.

Les mer…

Nettsidene til World Summit Award Norge (her finnes både mer informasjon og registreringsskjema)

Nettsidenen til den globale konkurransen

Powered by Labrador CMS