Mål svevestøv på skoleveien din!

I fjor gjaldt det inneklima, i år står utemiljøet for tur: Forskningsdagene 2004 inviterer skoleklasser over hele landet til å måle svevestøv på skoleveien sin i forbindelse med

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Veistøvmålinger som foretas om høsten og vinteren i de store byene viser stadig overskridelser av grenseverdier, men hvor alvorlig problemet er for skolebarn på vei til skolen vet vi lite om. Det skal man imidlertid gjøre noe med under årets Forskningsdager som arrangeres 17. - 26. september.

Alle klasser som blir med gjennomfører sin lille bit av et stort forskningsprosjekt, som vil bli sluttført av forskere ved Norsk institutt for luftforskning (NILU).

I fjor ble CO2-konsentrasjonen målt i over 1 000 klasserom, og man håper på stor deltakelse også i år. Prosjektet markedsføres direkte mot skolene, men det er ikke alltid nok. Har du barn i skolen eller kjenner lærere, så er det bare å gi dem et tips.

Undersøkelsen krever enkelt utstyr: vanlige støvmasker. Inntil tre klasser per skole får utstyret gratis. Alle klassetrinn kan delta, og påmeldingen har allerede startet.

Les mer…

Forskningsdagene 2004

Meld på skoleklassen din

Powered by Labrador CMS