Kollokvie-konflikter og sammenslåinger

Les blant annet om konflikter i studiegrupper, teknologiutdannede kvinner som havner utenfor bransjen og om at NMBUs veterinærutdanning rangeres på topp i Europa.

Her samler vi alle de viktigste nyhetene fra akademia fra uka som gikk:

Mange kollokvie-konflikter

Halvparten av studentene ved sykepleieutdanningen ved Universitetet i Oslo opplever konflikt i studiegruppene. – Ikke overraskende, sier instituttleder.

Universitas

Kamp om beste elektroniske kreasjon i Ålesund

Nye ingeniørstudenter har vært i konkurranse om beste programmeringsoppgave. Her er det snakk om elektronikk på høyt, kreativt nivå. Se bilder av resultatene!

Høgskolen i Ålesund

AHO i Domus Magazine

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo i  ble nylig presentert over seks sider i det internasjonalt anerkjente design- og arkitekturmagasinet Domus.

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Omstridt sammenslåing gjennomføres innen juli 2015

Landbruks- og matdepartementet (LMD) har oppnevnt et interimsstyre for tre forskningsinstitutter i landbrukssektoren Bioforsk, Norsk institutt for skog og landskap og Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning (Nilf).

Forskerforum

Blir komité for kjønnsbalanse og mangfold

Komité for kjønnsbalanse i forskning har fått nytt navn og mandat fra Kunnskapsdepartementet.

Ressursbank for likestilling i forskning

Teknologiutdannede kvinner ender opp utenfor bransjen

Kvinner med naturvitenskapelig og teknologisk utdanning er oftere mistilpasset enn sine mannlige kollegaer i overgangen fra masterstudier til arbeid, viser ny rapport. Det gjelder ikke for andre fagfelt.

Ressursbank for likestilling i forskning

Aktivt arbeid hindrer diskriminering

Aktivitets- og redegjørelsesplikten er viktig for å oppnå kjønnsmessig og etnisk likestilling i akademia, mener ekspert på diskrimineringsjus Ronald Craig. Likevel er ordningens framtid usikker.

Ressursbank for likestilling i forskning

Veterinærutdanningen på topp i Europa

NMBUs veterinærutdanning er i toppklassen i Europa og er nå formelt èn av åtte veterinærutdanninger som er akkreditert på høyeste nivå.

NMBU

Vil ha eget sykepleiefakultet

Ansatte og ledelse ved Institutt for sykepleie i Høgskolen i Oslo og Akershus mener at det bør opprettes et nytt, femte fakultet hvis sykepleierutdanningene på høgskolen slås sammen.

Khrono

- Statsbygg bør overta universitetsbygningane

– Alle universitetsbygningane i landet bør overførast til Statsbygg. Det meiner direktør Arne Bjørlykke ved Naturhistorisk museum.

Universitetsavisa

Tar diskusjon om forvaltninga av universitetsbygningane

Kunnskapsdepartementet er interessert i å delta  i ein diskusjon om modellar for eigedomsforvaltning på universiteta. Det gjer statssekretær Bjørn Haugstad klart overfor Uniforum.

Uniforum

Klima-samarbeid skal hjelpe Bangladesh

Nå går klimaforskere og samfunnsforskere sammen om å kartlegge hvilke sider ved klimaet i Bangladesh som påvirker folks liv mest.

Uni Research

Superfusjon til en halv milliard

Forskningsinstituttene Uni Research, Christian Michelsens institutt og Nansensenteret kan bli slått sammen til ett, stort aksjeselskap.

På Høyden

Frivillighet under press

Regjeringen har beordret at kartet over landets universiteter og høyskoler skal tegnes på nytt. Men hvor strekene skal gå, kan bli opp til institusjonene selv. 

Forskerforum

Pressen på gangen under dialogmøtene 

Samtalene om det som kan bli tidenes reform i utdannings-Norge skal skje bak lukkede dører.

Universitetsavisa

Høgskolene i nord kan raskt bli borte fra kartet

Kunnskapsministeren ønsker å legge ned alle høgskolene i Nord-Norge så fort som mulig og kun ha ett eller to universitet.

Universitetsavisa

Utdanningspolitisk talsmann frykter effektiviseringspress

Regjeringen skal effektivisere samfunnet med egen produktivitetskommisjon. – Undervisningen til studentene kan bli dårligere, sier utdanningspolitisk talsmann i SV Torgeir Knag Fylkesnes.

Universitas

Powered by Labrador CMS