Tomater mot kreft

Beskytter virkelig antioksydanter i tomater mot utvikling av prostatakreft?

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere studier tyder på at lycopen, som finnes i tomater og tomatbaserte produkter, kan gi en viss beskyttelse mot utvikling av prostatakreft.

En ny studie ved Northwestern University, ledet av professor Peter Gann ønsker å slå fast en gang for alle om dette er tilfelle.

Lycopen har vist seg å ha en viss effekt mot kreft i flere laboratoriestudier. Det har også vist seg at mennesker som får i seg mye lycopen gjennom kostholdet sjeldnere får lunge-, mage- og prostatakreft.

Andre undersøkelser har vist at lycopenet er mer tilgjengelig når man koker eller steker tomatene og inntar dem sammen med olje. Tomatsaus i matlagingen har også vist en samvariasjon med færre tilfeller av prostatakreft.

I undersøkelsen vil man bruke ikke-genmodifiserte tomater som er utviklet for å få et ekstra høyt innhold av lycopen.

Lenker:

Study will assess effect of tomato oil on precancerous prostate changes

Lycopen

Powered by Labrador CMS