StandUp-forskere

Forskernes svar på komikernes StandUp blir realitet på Frokostkjelleren i Oslo under Researchers' Night fredag. Stikkord for kvelden er supersymmetri, antioksidanter, kjærlighet og nakne mus.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

På Researchers' Night blir det enda litt løsere tone enn på vanlige Vitenskapskafeer, med et knippe korte, underholdende innlegg fra unge forskere innen vidt forskjellige felt. Hver av dem får 10 minutter til rådighet for å fortelle om hva de driver med til daglig, og ikke minst: hvorfor?

Hjelpemidler er bannlyst. Denne kvelden blir det ingen lysbilder og laserpeker!

- Jo da, det stemmer - jeg tar mål av meg på å fortelle folk hvorfor jeg, og masse andre fysikere, lurer på om verden egentlig er dobbelt så stor, og hva supersymmetri er - på 10 minutter, sier partikkelfysikeren Bjørn Samset.

"Partikkelfysiker Bjørn Samset tar det på stående fot fredag i Frokostkjelleren. (Foto: Universitetet i Oslo.)"

- Vi skal både ut i verdensrommet etter “mørk materie”, og 100 meter under bakken i Sveits. Det skal bli en utfordring, jeg gleder meg! forsikrer han.

Samset stiller med foredraget “Fysikere vil gjøre verden dobbelt så stor - neste år!” I 2008 tas verdens mest innfløkte maskin i bruk, på partikkellaboratoriet CERN i Sveits.

De andre StandUp'erne er: Dr. philos. Hilde Grindvik Nielsen, Forskningsrådet: Blod, trening og piller Dr. philos. Pål Selbo, Radiumhospitalet: Nakne mus i rampelyset Dr. polit. Marit Haldar, Høgskolen i Oslo: Tolvåringers fortellinger om romantikk og familieliv

Arrangementet starter kl. 17 og vil være et bra valg for en tur ut etter jobben denne ettermiddagen. Vitenskapskafeen og Forskningsrådet står bak.

Powered by Labrador CMS