SINTEF leder bioenergioffensiv

SINTEF har både tatt initiativet til og fått lederansvaret for et storstilt "grønt felttog": Et fireårig forskningsprosjekt i EU-regi, med en ramme på 250 millioner kroner. Prosjektet er det største EU noensinne har gjennomført innenfor bioenergi.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver SINTEF i en pressemelding.

Totalt 15 aktører fra sju nasjoner er med, og deltakergruppe består av forsknings- og utviklingsmiljøer, utstyrsindustri og eiere av forbrenningsanlegg.

Brorparten av prosjektet handler om forbrenningsanlegg som gjenvinner energi fra avfall. Målet er å bringe fram teknologi som gjør slike anlegg mer effektive. I tillegg skal prosjektet gjøre en større del av asken utnyttbar.

EU-prosjektet skal blant annet bidra til at en større andel av bioenergien i Europa hentes ut som elektrisitet. Prosjektet skal også gi løsninger som gjør det mulig å utnytte billigere og dårligere trevirke enn i dag, og fortsatt få like mye energi igjen.

To sentrale miljømål EU har satt seg, utgjør prosjektets bakteppe:

  • Den fornybare energiproduksjonens andel av Europas totale energiproduksjon skal økes fra dagens seks prosent til tolv prosent innen 2010.
  • Samtidig skal den grønne elektrisitetsproduksjonens andel av den totale kraftproduksjonen økes fra 14 prosent til 21 prosent.

Økt forskning på bioenergi er ett av flere tiltak EU griper til for å nå disse målene.

Powered by Labrador CMS