Single verst for miljøet

Enslige mennesker er de største miljøsynderne. Folk som lever alene bruker mer energi og har større forbruk også på andre områder - og mennene er verst, viser en britisk undersøkelse som bekreftes i Sverige.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Nesten halvparten av alle svenske husholdninger består i dag av én enkelt person, og en snau tredel er i yrkesaktiv alder.

De kjøper riktignok mer økologiske varer enn andre, men har også høyere forbruk av alkohol, tobakk, klær og kosmetikk, skriver Dagens Nyheter.

Som en følge av dette, bidrar de også til høyere utslipp og mer søppel. En del av problemet er det store og økende antallet elektriske apparater, som dvd-spillere, datamaskiner og kjøkkenapparater i hver enkelt husholdning, meldte avisen tirsdag.

Single menn uten barn står for det overlegent høyeste utslippet av CO2 i Sverige, med 5,5 tonn per person per år.

For kvinnenes vedkommende ligger tallet på rundt 4,3 tonn, noe som har sammenheng med at kvinnene tjener mindre og derfor også forbruker mindre.

For svenskene ligger håpet nå ifølge Dagens Nyheter i at antallet enehusholdninger har sluttet å vokse. I resten av Europa øker fortsatt tallet på mennesker som lever alene, og det lover ikke bra for miljøet.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS