Nytt Trillemarka-forslag

Stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen (Sp) mener å ha meislet ut et kompromissforslag som kan løse konflikten om Trillemarka i Buskerud.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Lundteigen tror forslaget kan vise seg å bli den lenge etterlengtede kompromissløsningen i denne saken, som i mer enn et år har skapt ondt blod mellom regjeringspartnerne Sp og SV, skriver Nationen.

Sp-politikeren tar utgangspunkt i kommunenes og grunneiernes forslag om at omtrent 100.000 mål utmark skal vernes. I tillegg vil Lundteigen opprette åtte såkalte områder med miljøregistrering i skog - mindre arealer med svakere vern rundt kjerneområdene til truede plante- og dyrearter.

- Kombinert med naturreservatet på 100.000 mål vil dette være et fullgodt alternativ til å verne 200.000 mål. Poenget med barskogvern er å ta vare på arter, ikke å gjøre størst mulige områder til naturreservat fordi det kan være kjekt å ha, sier Lundteigen til avisen.

Forslaget vekker imidlertid liten begeistring hos SV, som betrakter utspillet som én av flere mulige løsninger. Sigdal-ordfører Knut Tore Eidal (Sp) støtter derimot forslaget fra Lundteigen.

(NTB)

Powered by Labrador CMS